Senioren digiwijs met de SeniorenTAB

Sinds 2017 heeft de ouderenzorg een nieuwe speler erbij; de SeniorenTAB. Deze handige tablet is door Stichting BOP speciaal ontwikkeld voor ouderen en mensen met een leesbeperking. Het apparaat heeft een eenvoudige en zeer overzichtelijke interface en is geïnstalleerd met alle belangrijke apps. Zo kun je bijvoorbeeld meteen mailen, het nieuws lezen en bankzaken regelen. Deze draagbare computer is dé oplossing voor mensen met beperkte computervaardigheden. Het gebruik ervan vergroot hun zelfstandigheid. Zo houden ze aansluiting op de dagelijkse gang van zaken.

Het CBS bracht eind december het nieuws dat ouderen de sterkst groeiende groep internetters zijn. Dat lijkt positief, maar uit onderzoek blijkt dat deze groep zich vooral beperkt tot het versturen en ontvangen van e-mails. In een wereld die dagelijks digitaler wordt, is dat toch echt te weinig. Stichting BOP wil iedereen graag digiwijs maken, vooral senioren en mensen met een leesbeperking. Hierdoor wordt het voor deze groep ook mogelijk om mee te doen met de vooruitgang van deze tijd. Daarom ontwikkelde de stichting de SeniorenTAB. Met deze draagbare computer kunnen ouderen makkelijk gebruikmaken van de mogelijkheden van internet.

Skypen met de kinderen
Mensen met een leesbeperking, zoals dyslectici, kunnen de SeniorenTAB ook goed gebruiken. Dankzij de grote knoppen en zoomfunctie is alles goed leesbaar. De tablet is ook direct te gebruiken na aanschaf. Skypen met de (klein)kinderen, foto’s kijken op Facebook of een televisie-uitzending terugkijken: de tablet doet het allemaal. Alle veelgebruikte apps staan op de tablet, zoals Gmail, De Telegraaf en Buienradar. De apps zijn overzichtelijk ingedeeld op categorie, waaronder ‘winkelen’, ‘spelletjes’ en ‘zorg’. Alles is zo snel en makkelijk terug te vinden.

Simpel en veilig
De tablet is speciaal aangepast aan mensen die de bediening van een computer of tablet lastig vinden. Zorgen om iets installeren of updaten, firewalls of virussen of iets fout doen, behoren tot het verleden. De instellingen zijn afgeschermd en ook ‘swipen’ staat uitgeschakeld. Wil de gebruiker toch een andere app of een instelling veranderen? Is iets onduidelijk? Dan belt de gebruiker het eerste jaar gratis naar Hulp op Afstand. Zo worden vragen beantwoord en apps en instellingen aangepast, zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen.

Ouderen digiwijs maken
De SeniorenTAB is voor € 229 verkrijgbaar via www.seniorentab.nl. Ook zorgorganisatie Florence biedt aan haar cliënten de tablet aan. In Den Haag kunnen senioren met een Ooievaarspas de SeniorenTAB met korting kopen via stichting BOP (070-3085531). De eenvoudige tablet is ook perfect geschikt en aanpasbaar voor andere gemeenten en zorgorganisaties die hun inwoners of cliënten digiwijs willen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.