Open Haags Winterkampioenschap jeu de boules 2019

Op zaterdag 26 januari werd het ‘open’ Haags Winterkanpioenschap jeu de boules gespeeld. 21 triplettenteams (elk met 3 spelers) namen het tegen elkaar op in de hal van Jeu de Boules Club ‘De Goede Worp’ aan de Hengelolaan in Den Haag. Van Rosmalen tot Schoorl en van Pijnacker tot Zeist waren jeu de boules verenigingen afgereisd naar Den Haag voor dit jaarlijkse evenement.

Het startsein werd gegeven door de voorzitter van De Goede Worp, die daarbij alle deelnemers veel succes wenste. Het toernooi begon met het spelen van drie voorrondes. De beste acht teams gingen door in een finale-poule, waarin via een knock-out competitie de kampioen werd bepaald. De nummer 1 van de voorrondes kwam daarbij uit tegen de nummer 8, de nummer 2 tegen 7, enzovoorts. De overige teams streden vervolgens in een onderlinge competitie om de troostprijzen in poule B, de nummer 9 t/m 16 en in poule C, de nummer 17 t/m 21 van de voorrondes.

Na een hele lange dag boulen, werd de finale gespeeld tussen een gemengd team Jeu de Bommel / L’Esprit / ABA, respectievelijk uit Zaltbommel, Schiedam en Rijswijk en het team van ’t Dupke / Atlantic Boules uit Zeist en Koog aan de Zaan. Het team Jeu de Bommel / L’Esprit / ABA wist een achterstand van 8-1 om te buigen naar een winst van 13-8. De heren Frank Veenstra, Moussa Agzoul en Kees Koogje mogen zich daarmee een jaar lang ‘Haags Winterkampioen’ noemen.
Als gastvereniging kon De Goede Worp terugkijken op een geslaagde editie van dit goed bezette jeu de boulestoernooi.

Foto boven: Concentratie bij de deelnemers.

Foto onder: De winnaars Kees Koogje, Moussa Agzouli en Frank Veenstra.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.