Het vermaarde Haagse duo Greenfield & Cook treedt weer op als Newfield & Cook

Kent u Greenfield & Cook nog? Het tweetal met hun prachtige composities en zuivere stemmen. In een gewijzigde samenstelling en met een nieuwe naam is het eertijds zo befaamde duo weer gaan optreden. Afgelopen zaterdag was de primeur.

Het  muzikale duo was in de eerste helft van de jaren zeventig tot ver over onze landsgrenzen bekend en wonnen internationale prijzen, waren veel te horen op de radio en traden op in tal van TV shows. Peter Kok de Goey speelde met Rink Groenveld in de Haagse band The Hurricanes en vormde vanaf 1967 een duo met hem: Greenfield & Cook.

Ze kregen landelijke bekendheid in het TV programma – Voor de vuist weg – van Willem Duijs. Nederland had eind jaren zestig, begin jaren zeventig maar twee TV zenders dus de kijkdichtheid was enorm en vele miljoenen kijkers zagen deze uitzending. Ze wonnen een Zilveren Harp en deden mee aan internationale tv shows. Hun muzikale samenwerking leidde tot veel succes en zeven grote hits in de top 40. Kent u ze nog die prachtige nummers zoals the End, Only lies, Don’t turn me loose, Easy Boy, Far too late, A day begins en Where?
Ze brachten twee LP’s uit die ook weer veel waardering ontving. Greenfield & Cook stonden op de poppodia met the Cats, Sandra en Andres, Bonny St. Clair en Euson maar bijvoorbeeld ook met Demis Roussos. Ook in landen als België, Spanje en Italië was het duo aktief en oogsten lof en succes met hun muziek. Ze hebben zelfs nog de muziek gecomponeerd voor twee films in Italië. In 1974 eindigde de samenwerking tussen het duo. Rink ging liedjes schrijven en Peter werd manager van Julio Euson die in Chili veel succes had. In 1976 schreef en zong Peter ook nog een prachtig nummer ‘ Chilean girl ‘ en deed in 1977 mee aan de Nederlandse voorronden voor het Eurosongfestival met het nummer Pinnokio, hoewel hij niet won kreeg Peter toch waardering voor zijn nummer en deelname.

Vervolgens was hij manager van de eertijds zo bekende zanger Euson die meerdere grote hits had in Nederland waaronder het bekende nummer Both Sides Now. Vervolgens vertrok Peter naar Chili en Spanje, ontmoette zijn vrouw en samen kregen ze een zoon en een dochter. Ook zakelijk gezien ging het hem voor de wind. Sinds kort is hij ook de trotse opa van een mooie kleinzoon. Begin dit jaar kwam hij terug naar Nederland om zijn muziekcarrière een nieuwe impuls te geven. Hij ontmoette een andere gepassioneerde en vermaarde muzikant: Ronn van Etten. Ronn is ook al zo’n muzikale alleskunner. Hij zat bij The New Motions als zanger/gitarist, een band rondom de befaamde Haagse zanger Rudy Bennett. Voorts treedt Ronn op met zijn bands New Page en Flirt. Ze stonden o.a. op de Boulevard of Golden Oldies in Kijkduin. Ook bracht Ronn tal van eigen songs uit op CD en DVD. Ook zijn nieuwe CD is weer zeer de moeite waard en gaat op korte termijn uitkomen. Een aanrader!
Peter Kok en Ronn van Etten stonden zaterdag 17 october j.l. voor het eerst samen op het podium.
De locatie was zaal Schakenbosch. Een volle zaal met publiek dat zeer benieuwd was naar het optreden van Newfield & Cook. Na een korte aankondiging door schrijver dezes en de overhandiging van een prachtige ingelijste foto – door de mooie dochters van Ronn – van en aan het duo gaven ze een kort optreden ten overstaan van een enthousiast publiek.

Nummers als Only lies, A day begins en Don’t turn me loose werden dan ook volop meegezongen. Ook kregen we een nieuw nummer te horen ‘Share your love tonight ‘ De reacties waren zeer lovend. Het duo heeft onlangs ook een EP album uitgebracht met 4 nummers. Het album is goed ontvangen en vindt momenteel grif aftrek bij de vele fans van het duo.

We gaan de komende tijd nog veel horen van Newfield & Cook. Mooie muzikale tijden herleven met al die prachtige hits van toen in een nieuw jasje maar ook mooie nieuwe en zelf geschreven composities van dit veelzijdige duo. Nadere info over tijdstip en locatie van hun optredens zal via de sociale media bekend worden gemaakt. De foto van hun eerste optreden werd gemaakt door Tineke Stant-Demmenie.

Meer info over Newfield & Cook via: www.facebook.com/Newfield.and.Cook

4 reacties

 1. Peter Kok

  Hartelijk dank Martin Reitsma voor dit leuke artikel! Het brengt weer vele leuke herinneringen boven. Ik heb inderdaad met Greenfield & Cook geweldige jaren gehad waar ik erg dankbaar voor ben! Ja en dan nu met goede vriend Ronn van Etten de draad weer opgepakt! Het is toch heerlijk om weer te komponeren en met muziek bezig te zijn. Iedereen bedankt voor alle mooie reakties!

 2. Linda Beaupain

  Waren wij zomaar getuige van een goed eerste optreden van NEWFIELD & COOK. Ook leuk leuk om een nieuwe compositie te horen :
  “Share your love tonight”. Wij hopen veel van dit nieuwe duo te horen de komende tijd! Heel veel succes mannen !!!!!!

 3. Els de Wit

  Was een fantastisch optreden van Newfield & Cook. Prachtige sound en puur genieten. Dank aan Haagmedia voor dit artikel.
  We hopen nog regelmatig stukjes te lezen over al die muzikanten die Den Haag zo goed op de kaart hebben gezet als Popstad nr 1 van ons land.
  Dank aan Haagmedia voor deze leuke artikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.