Opleidingsteam Inter Rijswijk Heren 2 klaar voor de eerste divisie

Volleybal – Het opleidingsteam van Inter Rijswijk, Heren 2, ziet komend seizoen vier spelers doorstromen naar het eerste team. Daarmee wordt de opleidingsdoelstelling ruimschoots behaald. Ook voor het nieuwe seizoen, waar na het behalen van het kampioenschap, de uitdaging in de eerste divisie wacht, blijft het opleiden van jonge spelers een belangrijke doelstelling. Met een mix van ervaring en jeugdig talent gaat Heren 2 de uitdaging aan om een mooi resultaat neer te zetten komend seizoen.

Met gepaste trots wordt afscheid genomen van vier spelers die volgend seizoen hun opwachting gaan maken in de eredivisie bij Heren 1: Timo Gras, Joost Groen, Daan Haanappel en Harm Houwink. “Zij hebben mede de basis gelegd voor het kampioenschap in de tweede divisie en zijn klaar voor een volgende stap in hun volleybalcarrière”, aldus trainer/coach Aafke Verbrugge. Ook Bram de Winter verlaat het team en zoekt het hogerop bij het eerste team van Compaen.

Talentontwikkeling
Een aantal toptalenten ontwikkelen zich bij Inter Rijswijk zodanig dat ze in het vizier van de trainers van Oranje zijn gekomen. Hier wordt ook nadrukkelijk de link gelegd met beachvolleybal. Talenten van Beachteam Nederland (BTN), die zich ook verder ontwikkelen in de zaal, zijn Ricardo Hofman, Stef Hofman en Matthew Immers. Daarnaast leert Nick Martherus bij Pre jeugd Oranje veel bij. Talentontwikkeling werpt zijn vruchten af en Heren 2 profiteert daar ook weer van! Vanuit het derde herenteam heeft Mick Toet zich in de kijker gespeeld en stapt ook over naar het tweede.

Versterkingen
Komend seizoen worden een aantal nieuwe spelers welkom geheten. Van vv Haaglanden komt Marius den Hartog de buitenkant versterken. De middenpositie wordt versterkt door de komst van Ken Rovers (RVV). Vanuit het Goudse Vollingo stappen Bart van Walderveen (spelverdeler) en ‘good old‘ Eric-Jan Rothfusz over. Laatstgenoemde keert na een uitstapje weer terug op het oude nest.

Vaste waarden
Spelers die al langer meedraaien hebben ook dit seizoen de contracten verlengd. Ook volgend seizoen zijn Casper Haanappel, Tom van Beusekom, Sebastiaan Bakker, Ivo Taal en Roland de Groot, weer te bewonderen in het veld. Ook het contract van de technische staf is verlengd. De ploeg staat ook volgend seizoen weer onder leiding van Aafke Verbrugge. Verbrugge: “naast mijn werkzaamheden bij Heren 2 en Heren 3, net zoals vorig seizoen, blijf ik ook de succesvolle jongenslijn bij Inter Rijswijk aansturen. Ik kijk uit naar een sportief seizoen!”
Het team is hiermee op alle posities prima bezet met een evenwichtige mix van ervaring en jeugdig talent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *