Zuiderpark kleurt geel: Verkeersexamen Den Haag van start gegaan

Het was een spannende dag vandaag voor ruim 300 leerlingen van groep zeven van verschillende Haagse basisscholen. Zij gingen op voor het praktisch verkeersexamen. Tweede Kamerlid Matthijs Sienot gaf vanochtend in het Zuiderpark het startsein voor het examen. 4.769 Haagse leerlingen van in totaal 123 scholen hebben zich voor het verkeersexamen aangemeld.

Het examen wordt in de periode 16 april tot en met 1 juni op verschillende plekken in Den Haag afgenomen: Bezuidenhout, Leidschenveen, Scheveningen, Zuiderpark, Nieuw Waldeck, Wateringseveld, Vogelwijk en Ypenburg. De uitslag volgt enkele dagen na het examen.

Saskia Bruines (wethouder Jeugd en Onderwijs):
‘Het is zeker in een grote stad belangrijk dat kinderen veilig leren fietsen. Daarom ben ik trots dat er dit jaar weer twee extra scholen meedoen aan het verkeersexamen. Als kinderen veel fietsen en goed de regels leren, bereiden we ze goed voor op een veilige deelname aan het verkeer. Fietsen is ook gezond en bovendien beter voor het milieu. Als kinderen en hun ouders vaker de fiets pakken in plaats van de auto dan is dat beter voor iedereen.’

Tijdens het praktisch verkeersexamen moeten de leerlingen laten zien dat zij weten hoe je veilig deelneemt aan het verkeer. In en om het Zuiderpark was een parcours uitgezet dat op de fiets afgelegd moest worden. In dat parcours zaten allerlei situaties waarmee je dagelijks op straat te maken krijgt, zoals bochten, kruisingen en voorsorteervakken. Zelfs een spoorwegovergang maakte deel uit van het parcours! Voordat de leerlingen van start konden, werd ook hun fiets gecontroleerd op een aantal belangrijke punten zoals remmen, banden en de aanwezigheid van een bel en verlichting.

4.769 Haagse leerlingen van in totaal 123 scholen hebben zich voor het verkeersexamen aangemeld.

Foto: Tweede Kamerlid Matthijs Sienot gaf vanochtend in het Zuiderpark het startsein voor het examen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.