ZUID57: een bloeiende plek in Escamp!

Midden in Escamp, in het oude Simon Stevin College, zit ZUID57. Een erg mooi gebouw, vol ondernemers, café ZUID57, Theater & Filmhuis Dakota, kunst & cultuur en (kunst)lessen. De Volksuniversiteit, Muziekschool Zuid57 en Rockit Music Productions zijn er er ook te vinden.

Sinds 2014 biedt de Volksuniversiteit Den Haag in ZUID57 haar lessen aan. Half september gaat het nieuwe programma van start. Naast taalcursussen Arabisch, Engels, Italiaans, Nederlands en Spaans zijn er i.s.m. Ateliers Antarctica (www.ateliersantarctica.nl) ook creatieve cursussen zoals Sumi-e, Tekenen & schilderen en Edelsmeden. Meer info: www.volksuniversiteitdenhaag.nl.

ZUID57 klinkt als muziek in de oren. Zin om mee te doen? Muzieklessen voor jong en oud staan op het programma. In kleine groepjes (4-6 personen) kan men kennismaken met zijn favoriete instrument en muziek leren maken met enthousiaste docenten (onder andere piano, dwarsfluit, gitaar, zang, drums en muzikale ontdekkingsreizen voor jonge kinderen). Gratis proeflessen (t/m 11 september), www.muziekschoolzuid57.nl.

Ook bij ROCKIT Music Productions kan de leifhebber terecht voor alles wat met muziek te maken heeft. Bandcoaching, privéles-zang, -gitaar, -basgitaar, -drums en –piano; het kan allemaal! Nieuw bij ROCKIT is ook het popkoor dat, bij genoeg aanmeldingen, na de herfstvakantie van start zal gaan. “Speel je al in een band, maar zoek je voor komend seizoen nog een oefenruimte? Kom ook dan even buurten want bij ROCKIT kun je mooie, nette en professionele repetitie-studio’s huren. Je bent altijd welkom voor een praatje en/of informatie!” www.rockitmusicproductions.nl.

Het nieuwe theaterseizoen is begonnen! Theater en Filmhuis Dakota trapte afgelopen weekend af met het Ook van Jou Festival. Voor het hele programma kun je kijken op theaterdakota.nl of de brochure (met het programma t/m november) afhalen bij de balie/kassa aan de Zuidlarenstraat 57. Verwacht in Dakota onder meer Shirma Rouse, Firma MES, Rundfunk, Clifton Braam, Kinderfestival De Betovering, Jetty Mathurin, Vrijdagochtend Peuterochtend (elke vrijdag iets voor de allerkleinsten, 10.00 uur), Funda Mujde en de eetvoorstelling Selamat Makan van Roy & Hedy Grünewald. Kaartverkoop is inmiddels gestart. Kom ook eens een film bekijken in de filmzaal van Dakota. De stoelen zitten heerlijk!

“ZUID57 is meer dan een mooi gebouw in Escamp; kom het ontdekken! Onze deuren staan open!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.