Zomer in Rijswijk

Dat betekent mooi weer, barbecueën, vissen, verjaardagspartijtjes en een biertje in het park. Maar weet jij al wat er allemaal mag in Rijswijk? Na het lezen van het lijstje hieronder wel.


Wat mag er in Rijswijk?
• Barbecueën: dit is alleen toegestaan in het Wilhelminapark op plaatsen die daar speciaal voor bedoeld zijn; na het barbecueën kun je de verbrande kooltjes in de metalen containers van de gemeente gooien.
• Vissen: dat mag bijna overal in Rijswijk. Je hebt wel een vispas nodig van de Rijswijkse Hengelsport Vereniging of een stadsvisbewijs voor Rijswijk. Wil je vissen aan de Vliet? Dan kun je een vispas van elke hengelsportvereniging gebruiken. Nachtvissen mag in de Vliet ook, maar in Rijswijk niet.
• Tentje opzetten: bij een verjaardagsfeestje mag je een tentje opzetten, maar overnachten in een tentje mag alleen in je eigen tuin. In parken en op de openbare weg is dat verboden.
• Alcoholgebruik: in het Wilhelminapark, het Rijswijkse Bos,  Overvoorde, Steenvoorde, het recreatiegebied de Hoekpolder, de Voorde en het Elsenburgerbos mag je drank drinken. Maar alcoholgebruik is wel verboden op de openbare weg.

Handhaving controleert natuurlijk of iedereen zich aan deze regels houdt. Met dit lijstje weet je dus zeker dat jij doet wat mag én dat je een leuke zomer hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.