Zaterdag 14 november 2015 vindt het Haagse Rode Kruis Gala plaats

Frits Wester en Nicolette Krul in actie voor Haagse Rode kruis

Over vier weken vindt de 28e editie van het Haagse Rode Kruis Gala plaats en deze wordt gepresenteerd door Frits Wester en Nicolette Krul. Dit jaar vindt het gala plaats in Sociëteit de Witte, met voorafgaand een speciale avondopenstelling van het Mauritshuis. Op zaterdag 14 november 2015 vormen deze ‘parels aan het Plein’ dé ontmoetingsplek voor de gasten van het Haagse Rode Kruis Gala. Er zijn inmiddels al 20 tafels verkocht aan onder andere Rabobank, HTM, Aegon en Schaap & Citroen. Voor meer informatie zie www.haagserodekruisgala.nl.

Presentatie door Frits Wester en Nicolette Krul
Dit jaar presenteren Frits Wester (parlementair verslaggever voor RTL Nieuws) en Nicolette Krul (presentator bij Omroep West) de 28e editie van het Haagse Rode Kruis Gala.

Frits Wester: “In Den Haag heeft slechts 3% van de inwoners een EHBO diploma. Een schrikbarend laag aantal waar het Haagse Rode Kruis verandering in wil brengen. Met het project “EHBO de wijk in” kunnen we mensen die leven onder de armoede grens tegen gereduceerd tarief een EHBO cursus aanbieden. En dat is ontzettend belangrijk om hun zelfredzaamheid versterken. Ik draag graag mijn steentje bij om dit project te laten slagen!”

EHBO de wijk in
De opbrengst komt dit jaar ten goede aan het project ‘EHBO de wijk in’, om hiermee EHBO cursussen tegen gereduceerd tarief aan te kunnen bieden in diverse wijken, buurtcentra, BSO, overblijflocaties én natuurlijk bij basisscholen. Hoeveel kost een cursus? Teveel als je rond moet komen van te weinig. Slechts 3,2% mensen heeft een EHBO diploma. Om een hoge opbrengst te realiseren wordt gerekend op de steun vanuit het Haagse bedrijfsleven.

Over het Haagse Rode Kruis
Het Nederlandse Rode Kruis is opgericht in 1867 en bestaat in Nederland uit 25 districten en 254 plaatselijke afdelingen. Het Haagse Rode Kruis verleent met ruim 230 vrijwilligers noodhulp en sociale hulp aan de meest kwetsbare inwoners van Den Haag.

Tafelsponsoring en veilingitems
Organisaties en ondernemers uit Den Haag kunnen hun steentje bijdragen aan het Haagse Rode Kruis Gala door zich aan te melden als tafelsponsor. Ook is het mogelijk om losse stoelen te kopen. Daarnaast kunnen organisaties en ondernemers veilingitems voor de jaarlijkse loterij en veiling ter beschikking stellen. Meer informatie via onze gala commissie voorzitter Rens Vrolijk, te bereiken via pgroenewoud@redcross.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.