Zanger Jordan Roy brengt een eerbetoon aan George Michael

Lezersactie: doe mee en maak kans!


Vanaf vorige maand reist Jordan Roy langs meer dan 40 Nederlandse theaters. Vrijdag 14 december zal hij met zijn band optreden in de Rijswijkse Schouwburg. Jordan Roy, die bij het grote publiek bekend is als de zanger van popgroep Adlicious en coach van The Talent Project, wordt al sinds het begin van zijn carrière vergeleken met George Michael. Niet alleen door uiterlijke kenmerken, maar ook door zijn stem en podiumpresentatie.

“Tien jaar geleden wist ik niet zo goed wie George Michael was, dus ben ik mezelf toen meer in hem gaan verdiepen. Ik kwam er zo achter dat onze levens wel heel veel gelijkenis vertoonde. Afgelopen maand ontdekte een fan zelfs dat mijn persfoto waarop ik in een George Michael ‘look & feel’ afgebeeld wordt, door een Engelstalige fanshop gebruikt wordt op truien, T-shirts en mokken. Ik vind dat wel heel apart, maar toch ook wel weer een compliment, want George Michael is een inspiratiebron voor mij!”

In veel van George Michael’s eigenschappen kan Jordan zichzelf herkennen: van perfectionist, de soort humor tot aan hun liefde voor dezelfde (soul)muziek. “Hij is hierdoor als zowel artiest als mens, een van mijn inspiratiebronnen.”

Jordan wil zijn publiek meenemen in de gevarieerde muzikale wereld van de Engelse singer-songwriter waarbij niet uitsluitend zijn originele hits worden gespeeld. Samen met zijn eigen live band en backing vocalisten wil hij het publiek laten zien wat voor een te gekke liedjes George Michael schreef en wat een bijzondere artiest hij was. Niet alleen zijn solo-werk, als Freedom en Faith, staat centraal maar ook de vele hits die hij scoorde met Wham. “George deed ook een Cover to Cover Tour, omdat hij muziek van anderen echt geweldig vond om naar te luisteren en te zingen. Ik zal daarom ook covers zingen die hij zelf te gek vond. Naast een avond feest van herkenning en een avond vol entertainment, want George Michael hield van een feestje. Verder hoop ik dat mensen George Michael, in mij, zullen herkennen en zich soms zelf ook kunnen identificeren met zijn verhaal”. Jordan Roy kan niet wachten om te gaan uitpakken en het publiek te raken met zijn unieke sound van meerstemmigheid.

Lezersactie
Voor een lezersactie in deze krant worden 2×2 vrijkaarten voor de voorstelling van vrijdag 14 december verloot. Meedoen en kans maken is eenvoudig. Mail het antwoord op de vraag Van welke popgroep maakte Jordan Roy ook deel uit? naar lezersactie@haagmedia.nl. De reacties moeten uiterlijk maandag 10 december binnen zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.