ZandmotorRun: hardlopen over het strand

Liefhebbers van hardlopen én de natuur kunnen zondag 13 mei (aanvang 11.00 uur) hun hart ophalen tijdens de derde editie van de ZandmotorRun. Die vindt plaats op het strand bij de Zandmotor tussen Kijkduin en Monster.

De ZandmotorRun is een hardloopevenement over 5 of 10 kilometer op het strand. De deelnemers lopen over het strand en over de Zandmotor, een opgespoten landtong die een belangrijke functie heeft in de bescherming van onze kust en die inmiddels een thuisplaats is voor veel vogels en zeehonden. Deze loop levert een gezellige sportieve dag op, én brengt een mooi bedrag bijeen voor Roparun, een goede doelenloop voor mensen met kanker en hun naasten.

Funloop
Tijdens de ZandmotorRun staat de beleving centraal: samen sportief genieten van dit mooie en unieke stukje nieuwe natuur. Jong en oud, van sprinters tot ‘rustige diesels’. Vandaar dat er wel een tijdklok is, maar geen tijdsregistratie.

Tijdelijk karakter
Na de succesvolle edities van de afgelopen jaren hebben de provincie Zuid-Holland en de Roparun-teams 208 en 209 de handen ineen geslagen om de ZandmotorRun opnieuw te organiseren. Hoe vaak deze loop nog wordt gehouden is de vraag: na verloop van tijd zal de Zandmotor volledig in de kustlijn zijn opgenomen. Dus… loop ‘m voordat het niet meer kan!

Meegenieten
Ook voor niet-deelnemers is er genoeg te beleven. Kom bijvoorbeeld de deelnemers aanmoedigen en maak zelf een mooie wandeling over het strand en de Zandmotor. Een unieke ervaring! Ook leuk: combineer een bezoek aan de ZandmotorRun met een wandeling door de duinen. Dat kan heel eenvoudig door gebruik te maken van het wandelroutenetwerk Zuid-Holland.

Praktische informatie
Start/finish: bij strandpaviljoen Suiderstrand (strandopgang 2a; Machiel Vrijenhoeklaan t.h.v. numer 175). Gratis parkeren achter de duinen.
Inschrijfkosten: €10,00. Alle inschrijfgelden komen volledig ten goede aan de Roparun. Inschrijven ter plekke kost €12,50.
Alle deelnemers ontvangen een vrijkaartje voor het Keringhuis bij de Maeslantkering in Hoek van Holland.
Onder de deelnemers worden leuke prijzen verloot zoals een diner voor twee in de Hoftrammm en leuke sportartikelen van sponsor Decathlon. Het maakt niet uit wie als eerste of laatste finisht; iedereen maakt kans op de prijzen.
Meer informatie en inschrijven: www.zandmotorrun.nl en www.facebook.com/zandmotorrun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.