Yogalessen voor mensen met lichamelijke beperkingen

In het wijkcentrum Stervoorde aan de Dr. H.J. van Mooklaan 1 in Rijswijk wordt op de woensdagavonden yoga gegeven aan mensen met lichamelijke beperkingen. Van 18.30 uur tot 19.30 uur wordt les gegeven aan de mensen die zelfstandig de oefeningen kunnen doen; van 20.00 uur tot 21.00 uur is er een les voor de mensen die hulp nodig hebben bij het uitvoeren van de oefeningen. Tijdens deze les zijn er vrijwilligers aanwezig voor assistentie.

Wanneer over yoga gesproken wordt, dan denkt men vaak aan mensen die lenig zijn en in staat zijn allerlei ingewikkelde houdingen aan te nemen. Maar yoga is juist voor mensen waarvan het lichaam minder mogelijkheden heeft heel belangrijk. Yoga geeft inzicht hoe om te gaan met beperkingen.
Het menselijk lichaam is een instrument met zijn mogelijkheden en beperkingen. Door aan yoga te doen leer je het eigen lichaam te begrijpen. Daardoor stelt het je in staat een zo goed mogelijke conditie op te bouwen en te onderhouden. Bovendien is het prettig om ontspannen met jezelf bezig te zijn. Er hoeft niets gepresteerd te worden, je mag gewoon zijn wie je bent. In een les worden technieken aangeleerd om onder andere op de juiste manier te ademen, te ontspannen en je beter te concentreren.
De lessen kunnen gevolgd worden voor 13 euro per maand. Het is mogelijk om aan een paar proeflessen deel te nemen.
Gedurende de maanden juli en augustus zijn er geen lessen. Vanaf de eerste woensdag in september worden de lessen hervat.
In verband met de vergrijzing van het vrijwilligersteam worden wat jongere, enthousiaste mensen gezocht die willen helpen bij het begeleiden van de deelnemers.

Contact
Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met één van onderstaande personen voor de yogalessen binnen de ARGO (Algemene Rijswijkse Gehandicapten Organisatie) met de yogalerares Sylvia Amersfoort, tel. 070-3934165 of 06-14299813 of met Stieny Groen, tel. 070-3944904 of 06-54728927.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.