Page 3 - DeRijswijkseKrant_w1019
P. 3

pagina 3 - 6 maart 2019
www.DeRijswijkseKrant.nl
Steenvoorde Klassiek brengt zomerse sferen met Calle Real!
TV West zendt
de 45e editie van
de CPC uit
Op zondag 10 maart staan weer tienduizenden lopers aan de start van de 45ste editie van de NN CPC Loop Den Haag. Omroep West is er de hele dag van 09.30 tot 18.00 uur live bij via de website, app en televisie. Op 89.3 Radio West hoor je ieder uur een bijdrage vanaf het Malieveld en het parcours.
Wanneer u alvast in zomerse sferen wilt komen, is het aan te raden om dit concert te bezoeken op zondag 10 maart om 14.30 uur in het theater van Florence Woonzorgcentrum Steenvoorde. Calle Real is de naam van het Nederlands-Spaanse  amenco koor, gespecialiseerd in de muziek van het westen van Andalusië.
Florence Woonzorgcentrum Steen- voorde, Generaal Spoorlaan 62, Rijs- wijk. Aanvang 14.30 uur. Einde 16.00 uur. Toegangskaart, inclusief het pro- gramma en pauzedrankje, is verkrijg- baar aan de deur van het theater vanaf 14.00 uur en kost ¤ 9,00. Bewoners van Steenvoorde en houders van de FlorencePas betalen ¤ 7,50 en kin- deren tot 15 jaar ¤ 6,50. Het theater beschikt over een ringleiding. Vrije zit. Programmawijzigingen voorbe- houden. De voorstellingen zijn open- baar, dus niet alleen voor bewoners van Steenvoorde.
Het koor, in 1999 opgericht door Frans Nottrot, onderhoudt een speciale band met Alosno. Dit Zuid-Spaanse dorp, dat een grote contributie aan de  a- menco heeft geleverd, wordt ook wel “La cuna del Fandango” genoemd.
Calle Real heeft zich verdiept in dit eeuwenoude erfgoed en beschouwt het
nog altijd als haar grote inspiratiebron. Calle Real bestaat uit tien zangeres- sen die begeleid worden door een en- semble van twee gitaristen, een violist,  uitiste en een percussionist. Een op- treden van Calle Real is als een mu- zikale reis langs de dorpen en steden van Andalusië: feestelijk en verras- send, soms hard en meeslepend.
Het wordt een bijzondere editie, want er is een nieuw onderdeel: de CP- C4All. Een loop voor iedereen die, om welke reden dan ook, niet mee kan doen aan één van de andere afstanden. De RaceRunners van HA AG Atletiek zijn om 09.30 uur in dit nieuwe onder- deel te zien. Aansluitend is de Ernst & Bobbie Kinderloop en de Jeugdloop (2,5 km) alvorens de 5 en 10 km af- standen starten om 11.00 uur en 12.00 uur. Om 14.30 uur begint de halve marathon. Omroep West is erbij tot de laatste loper over de  nish komt!
Uitgebreide samenvatting
Op TV West is vanaf 20.30 uur een uitgebreide samenvatting van de dag te zien. Deze wordt daarna elk uur herhaald tot en met maandagochtend. De samenvatting is ook online terug te
kijken. Mediapartner Den Haag TV is er ook bij op 10 maart met een live uit- zending en via Den Haag FM zijn er verschillende bijdragen te horen. Op maandag 11 maart zendt Den Haag TV de samenvatting van de CPC uit, direct na het Haags TV Journaal om 18.00 uur.
Gratis app
Voor iedereen die onderweg is, aan het lopen of aan het aanmoedigen biedt de gratis Omroep West App uitkomst: alle uitzendingen en het laatste nieuws zijn via de app overal te volgen.
De regionale zender TV West is lande- lijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30), via de website Omroepwest.nl en de app voor mobiel en tablet.
Foto Golazo
Wij doen er alles aan om duurzaam en milieuvriendelijk te ondernemen. Daarom laten wij onze krant waterloos drukken. Waterloze plaatproductie, geen schadelijke stoffen en gedrukt op FSC-papier.
is een onafhankelijke uitgave van
Eveneens uitgever van De ZuidwesterKrant en De LoosduinseKrant
Adres:
Zuidlarenstraat 57 2545 VP Den Haag Telefoon: 070-3672547
Contact verkoop:
Frans Leijendekkers Tel.: 06 48 59 10 09 frans@haagmedia.nl
Renée Schoenmaker Tel.: 06 20 47 57 58
Ontwerp/DTP: Jeroen Steneker
Bezorging: Gina Leijendekkers maandag, dinsdag of donderdag Tel.: 070-3672547 bezorging@haagmedia.nl
Redactie: Klaas de Boer, Gina Leijendekkers, redactie@haagmedia.nl
Niets uit deze uitgave mag worden gekopieerd of overgenomen zonder schriftelijke toestemming van de uitgever. Druk- en zetfouten voorbehouden.
Wekelijkse bezorging op woensdag in heel Rijswijk, inclusief RijswijkBuiten
Expositie ‘Lezende dames’
Van 5 tot en met 30 maart exposeert Corrie Zevenbergen met beeldjes van lezende dames in de vitrine van de Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk.
Corrie Zevenbergen maakt haar beel- den van steen, keramiek of brons. Als onderwerp kiest zij regelmatig voor vormen gebaseerd op de natuur. Niet zo vreemd, want met haar werk als bloemist ziet zij dagelijks mooie blad- en bloemmotieven voorbijkomen die haar inspireren.
Maar ook voluptueuze vrouwen gu- ren, die een glimlach ontlokken, krij- gen onder haar handen vorm in steen of klei. Zij vindt het leuk om dit van verschillende materialen te maken. Waar je bij een stenen beeld alleen maar weghaalt (en soms te veel), kun
je bij klei er juist van alles aanplakken.
Brons
Corrie begon met een cursus boetse- ren bij VAK in Delft. Zo ontdekte zij de mogelijkheden van keramiek. Dit materiaal boeide haar zoveel dat zij nu de opleiding Keramische Technieken in Gouda volgt.
De beelden die men in de bibliotheek kan zien, zijn ‘Lezende dames’ van keramiek. Ze staan voor: “Om in alle rust een boek te lezen. Juist in deze tijd waarin iedereen het druk heeft of beziggehouden wordt door sociale me- dia of de tv, is het waardevol om via een boek je eigen gedachten/fantasie weer aan het werk te zetten.
De bezoekers kunnen de beeldjes be- wonderen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
- Advertorial -
De vaaragenda van 2019 staat online!
Een aantal nieuwe, maar ook een aantal oude vertrouwde vaarten zijn hierin te vinden. Maar na- tuurlijk met alle gezelligheid zoals u die van ons gewend bent!
Kijk snel op www.dehollandsevloot.nl en reserveer! Meld u via de website aan voor de nieuwsbrief om up-to-date te
blijven over bijkomende vaarten.
Liever met uw eigen gezelschap een route varen? Dat kan na- tuurlijk ook!
Getuigen straatroof gezocht
Een pizzabezorger werd zondag- avond 3 maart onder bedreiging van een steekwapen door twee mannen beroofd op het Meester Beerninkplantsoen. Het slachtoffer raakte niet gewond. De politie on- derzoekt het incident.
Rond 20.45 uur fietste het slachtof- fer op het Meester Beerninkplant- soen toen hij werd tegengehouden door twee onbekende mannen. Zij dreigden de pizzabezorger met een
steekwapen en beroofden hem van een geldbedrag. De twee verdach- ten (met getinte huidskleur) lie- pen vervolgens weg in de richting van de Florence Nightingalestraat. Sindsdien ontbreekt van hen elk spoor. Het slachtoffer deed aangifte. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u camerabeelden uit de omge- ving van het Meester Beerninkplant- soen? Bel dan met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.


   1   2   3   4   5