WOW! Dat wordt een corso!

De deelnemers aan het Varend Corso Westland 2019 stonden te trappelen van ongeduld op de startbijeenkomst bij Tomatoworld in Honselersdijk. En wat een corso gaat dat worden. Met als thema WOW! zal het een editie worden die de toeschouwers komende zomer versteld zal doen staan.

Het thema werd tijdens de startbijeenkomst afgelopen week toegelicht aan de hand van drie potentiële inspiratiebronnen: een wandelend lentecircus, een Thaise godin en een stoere viking. Ook een levendige beeld- en geluidshow dompelde de aanstaande deelnemers onder in het WOW!-gevoel. Nee, geen kant-en-klare ideeën, maar denkrichtingen die toonden wat er allemaal mogelijk is met het thema WOW!. Bij een corso gaan de gedachten natuurlijk eerst uit naar een overweldigende bloemenpracht, maar er is nog zoveel meer mee te doen.

Nu is het aan de deelnemers om hun creativiteit de vrije loop te laten en het publiek in het eerste weekend van augustus versteld te doen staan met hun vaartuigen. Decors, kostuums, muziekkeuze en acts, allemaal in goed afgestemde harmonie met de professionele arrangementen van bloemen, planten en groenten. Gezien het niveau van de afgelopen jaren zal dat geen probleem zijn. Hoewel het een flinke uitdaging is, heeft de organisatie van het corso er alle vertrouwen in dat de bedrijven en dorpskernen zichzelf opnieuw weten te overtreffen.

Het Varend Corso Westland trekt komend jaar, op 2, 3 en 4 augustus, voor de 22e keer door de Zuid-Hollandse wateren. Steeds meer mensen weten de weg inmiddels te vinden naar het driedaagse spektakel, afgelopen jaren waren dat er zelfs meer dan een half miljoen mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.