Workshops over huisdieren op De Nijkamphoeve

Vanaf woensdag 6 april start BuurtBoerderij De Nijkamphoeve aan de Escamplaan weer met de workshops Plezier met je huisdier. Kinderen van 7 tot en met 10 jaar krijgen tussen 14.00 en 15.00 uur alles te horen over het omgaan met hun huisdier. Op 6 april vertelt een deskundige op het gebied van dierverzorging de kinderen hoe ze goed voor hun cavia kunnen zorgen. Hierna volgen op 20 april workshops over het konijn, op 4 mei over de hond, op 18 mei over de kat, op 1 juni over de muis en de rat en op 15 juni over de vogel.

De workshops vinden plaats in de boerderij, zijn kosteloos en inclusief een glaasje limonade. Na afloop ontvangen de kinderen een certificaat. Kinderen kunnen vanaf nu aangemeld worden bij de beheerder van de boerderij of via info@nijkamphoeve.nl. Bij aanmelding per mail graag naam, leeftijd en telefoonnummer vermelden. Per workshop kunnen maximaal 12 kinderen meedoen, dus snel opgeven wordt aanbevolen. Aan de kinderen wordt gevraagd om een foto mee te nemen van hun eigen huisdier.
Nu de lente weer in het land is en ons theehuis weer is geopend, is het voor ouders of begeleiders extra gezellig om mee te komen en op het terras te genieten van een kopje verse koffie of thee. Broertjes of zusjes kunnen rustig spelen op het erf of in de knuffelweide.

Rommelmarkt
Een andere kinderactiviteit is de jaarlijkse kinderkleedjes-rommelmarkt. Kinderen van alle leeftijden (evt. onder begeleiding van hun ouders) kunnen op zaterdag 9 april tussen 13.00 en 16.00 uur hun oude speelgoed, kleding of boeken verkopen. De rommelmarkt is gratis, maar een bijdrage voor de boerderij wordt op prijs gesteld. Opgeven kan via info@nijkamphoeve.nl of gewoon bij de beheerder op de boerderij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.