Workshop wijkjournalistiek in Escamp

Bureau SAMEN organiseert in opdracht van het wijkplatform Morgenstond en in samenwerking met de ZuidwesterKrant een workshop wijk- en burgerjournalistiek. De deelnemers leren in drie avonden zo te schrijven over hun wijk dat ze de aandacht van hun lezers trekken.

De deelnemers gaan drie avonden aan de slag onder begeleiding van Jeannot Kant, ervaren ondersteuner van redacties van wijkmedia. In de eerste avond leren de deelnemers welke media hen ter beschikking staan, wat het wezen van journalistiek is en wat het bijzondere karakter van wijkjournalistiek is. In de tweede en derde avond leren de deelnemers hoe ze informatie verzamelen, hoe ze een nieuwsartikel schrijven en wat voor foto’s bij zo een artikel horen. De workshop is praktisch opgezet: de deelnemers passen het geleerde toe door artikelen en foto’s voor de ZuidwesterKrant van 5 december te maken.

Alhoewel het eindproduct van de workshop een krant op papier is, is de workshop ook relevant voor mensen die blogs, social media of lokale televisie willen gebruiken om over de buurt te berichten. De doelgroep bestaat dan ook uit alle mensen die over hun buurt, school, sportvereniging, moskee et cetera communiceren met andere Escampers in een wijkkrant, op Facebook, de schoolkrant of die dit willen gaan doen. Deze workshop is ook geschikt voor degenen die overwegen om wijkmedia in hun wijk op te starten.

De workshops vinden plaats op de avonden van 3 oktober, 17 oktober en 28 november. Deelname is dankzij subsidie van het stadsdeel Escamp gratis. Wilt u meer informatie of wilt u zich opgeven? Mail dan voor 24 september naar jeannotkant@bureausamen.nl. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers, dus meldt u op tijd aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.