Woensdag 27 september is de feestelijke opening van het Single SuperMomhuis in Den Haag

Ontmoeten en verbinden bij de opening van het Single SuperMomhuis in Den Haag


Stichting Single Supermom -een landelijke stichting die zich inzet voor de empowerment van alleenstaande moeders- opent een Single SuperMomhuis in Den Haag. Een plek waar alleenstaande moeders elkaar kunnen ontmoeten en waar leuke en inspirerende activiteiten worden georganiseerd. De activiteiten lopen uiteen van moeder&kind bijeenkomsten, koffie-ochtenden tot workshops als ‘Manager Mama’. Alle activiteiten zijn er op gericht om single moeders te ondersteunen bij het verhogen van hun zelfredzaamheid (opbouwen netwerk, verhogen mentale weerbaarheid, informeren over voorzieningen, enthousiasmeren sociale participatie, etc).

Directeur van stichting Single SuperMom Eva Yoo Ri Brussaard: “Nederland telt meer dan een half miljoen eenoudergezinnen, waarvan het merendeel bestaat uit alleenstaande vrouwen met kinderen. Het grootste deel van deze moeders voelt zich alleen in de situatie waarin zij zich bevinden. Single SuperMom organiseert daarom, naast het aanbieden van een online platform op de website en Facebook, evenementen waarbij Single Moms met elkaar in gesprek kunnen terwijl de kinderen zich vermaken. Door het gesprek aan te gaan met andere alleenstaande moeders kunnen zij herkenning en steun bij elkaar vinden, en wordt hun netwerk vergroot.

Programma Single SuperMom Zomerfeest
12:00 Inloop
13:00 Officiële opening
16:00 Einde
Er zal een lunchbuffet worden geserveerd en kinderen zijn ook welkom

Praktische informatie
Aanmelden kan via de website. Het event vindt op woensdag 27 september plaats bij Single SuperMom, Het Oord 16, 2544TN Den Haag van 12:00-16:00 uur.

Over Stichting Single SuperMom
Stichting Single SuperMom is opgericht in 2008 en biedt ondersteuning aan alleenstaande moeders in heel Nederland. Het doel van de stichting is het vergroten van de economische zelfstandigheid en zelfbeschikking van deze kwetsbare groep en het vergroten van hun netwerk door middel van het organiseren van activiteiten. De website en besloten Facebook groep van Single SuperMom zijn een ontmoetingsplek die alleenstaande moeders met elkaar verbindt voor vriendschap, oppas-issues, juridische vragen en hulp. Zo kunnen moeders die bij elkaar in de buurt wonen elkaar helpen of opzoeken voor klussen, oppassen, playdates of gewoon een kop koffie. Alle zaken die Single SuperMom aanbiedt (o.a. netwerk, trainingen, moeder&kind activiteiten) zijn altijd gratis voor de moeders. Eva Yoo Ri Brussaard is sinds de start van de stichting betrokken en is nu ook de drijvende kracht achter de landelijke uitbreiding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.