WK Zeilen 2022 naar Den Haag

Internationale zeilbond World Sailing heeft bekend gemaakt dat het WK Zeilen in 2022 is toegewezen aan Den Haag. Nederland neemt daarmee de organisatie van dit prestigieuze zeilevenement op zich.

“We zijn ontzettend blij en trots dit evenement te mogen hosten,” aldus directeur van het Watersportverbond, Maurice Leeser. “Wij hebben samen met de gemeente Den Haag en TIG Sports een geweldig bid gepresenteerd aan World Sailing. De samenwerking met deze drie partijen verliep van begin tot eind vlekkeloos. Ons nieuwe topzeilcentrum in Den Haag en de geweldige prestaties van onze zeilers de afgelopen acht jaar tonen aan dat wij tot de top van de internationale zeilwereld behoren. Nederland is een watersportland bij uitstek en de organisatie van een WK past hier uitstekend bij. Naast onze huidige kernploeg staat er een nieuwe generatie topzeilers klaar om de internationale podia te bestormen. We vinden het geweldig dat deze generatie nu de kans krijgt om in eigen land te excelleren.”

Wethouder Rabin Baldewsingh van de gemeente Den Haag vertelt over de keuze van World Sailing: “Ik ben ontzettend trots dat Den Haag in 2022 gastheer is van het WK Zeilen. Het is een geweldige erkenning voor de investeringen die Den Haag de afgelopen twaalf jaar heeft gedaan in de topzeilsport met de ondersteuning van het NTC Zeilen, de haven van Scheveningen, het Topzeilcentrum en grote zeilevenementen met als hoogtepunt de Finish van de Volvo Ocean Race deze zomer.”

Het WK Zeilen wordt iedere vier jaar gehouden en is, na de Olympische Spelen, het meest belangrijke zeilkampioenschap voor de olympische zeildisciplines. Naast Den Haag, was Auckland (Nieuw-Zeeland) een van de laatst overgebleven genomineerden voor de organisatie van het WK in 2022.

Foto: Marit Bouwmeester is een Nederlandse topzeilster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.