WK Zeezeilen voor Scheveningen

De finish van de Volvo Ocean Race is nog maar net achter de rug. In het kielzog van dit groot feest zal van 12 tot en met 20 juli voor de kust van Scheveningen het Wereldkampioenschap Zeezeilen plaatsvinden. Naast de indrukwekkende zeilwedstrijden die te zien en te volgen zijn vanaf het water en de kust van Scheveningen is er ook een mooi programma voor jong en oud op de wal.

Zondag 15 juli om 11.00 uur staat het warning signal van de eerste start van de offshore races gepland. Dit is een lange afstandsrace over de Noordzee tussen Nederland en Engeland. De boten hebben allen een tracker aan boord. Hierdoor zijn ze door een ieder online te volgen. Maandag 16 juli worden de boten in de loop van de dag terugverwacht. Van dinsdag 17 juli tot en met vrijdag 20 juli zijn de inshore races voor de kust van Scheveningen. Er zijn meerdere races per dag en de wedstrijden zijn vanaf de stranden en havenhoofden mooi te volgen. Zo’n 60 boten zullen tegelijkertijd over de startlijn willen en het gevecht met elkaar en de elementen aangaan.
Het deelnemersveld bestaat uit 16 verschillende nationaliteiten, 100 teams, 1100 topzeilers (mannen en vrouwen) van over de hele wereld.

Op de Hellingweg rondom het havenkantoor is de HISWA Race Village opgebouwd. Deze is op zaterdag 14 juli en van maandag 16 tot en met vrijdag 20 juli geopend van 15.00 tot 20.00 uur. Hier zijn diverse tenten waar men van alles kan kopen zoals kleding. Verder zijn er barretjes, foodtrucks en live muziek. Het walprogramma is erg gevarieerd.
Het uitgebreide programma staat op www.offshoresailingworlds2018.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.