Wintertijd Challenge weer groot succes

‘Gezonde spieren inzetten voor zieke spieren’, dat was het motto van afgelopen zaterdagnacht. Op vier locaties van Optisport in het Westland en Rijswijk is er door ruim honderd deelnemers gesport voor kinderen met een spierziekte, met als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting Spieren voor Spieren. Initiatiefnemer Martijn Groeneveld maakte aan het eind van de avond de voorlopige opbrengst van € 6.772 bekend. Dit bedrag zal de komende dagen nog oplopen omdat de laatste sponsorgelden nog binnen moeten komen.

De vier locaties van Optisport waren afgelopen weekeind in de avond en nacht van 28 op 29 oktober geopend om te sporten voor het goede doel. Zo werd in Sportcentrum Vreeloo het jaarlijks terugkerende ‘waterkorfbal’ gehouden, dit in samenwerking met korfbalvereniging Valto. En daarnaast een spooktocht en bootcamp door PK4U.
In Multifunctioneel centrum en zwembad Maesemunde was zaterdag een leuke zwemdisco en banenzwemmen.
De Hoge Bomen als derde locatie in Naaldwijk opende haar deuren rond 01.00 uur om tussen 02.00 (zomertijd) en 02.00 uur (wintertijd) banen te zwemmen voor het goede doel.

Als vierde locatie, de Schilp in Rijswijk, was er een volledig avond- en nachtprogramma samengesteld. Er werd begonnen met een zwemdisco voor de kinderen tot 21.30 uur. Hierna was er een avondvullend programma met een Aqua Bootcamp, Fitness en Waterkorfbal in samenwerking met korfbalvereniging Paal Centraal. Om vervolgens de nacht te eindigen met de Wintertijd Challenge van 02.00 uur (zomertijd) tot 02.00 uur (wintertijd).

Groeneveld kijkt tevreden terug op de Wintertijd Challenge 2017. “Het motto: ‘Gezonde spieren zetten zich in voor zieke spieren’ kwam op alle locaties goed naar voren, deelnemers wisten waar zij voor aan het sporten waren. Met op alle locaties een team hebben echt met elkaar gezorgd voor zo’n groot bedrag voor onderzoek en uiteindelijke verbetering in het diagnosetraject voor kinderen met een spierziekte.”
“De dank gaat ook uit naar de vele sponsors die geholpen hebben dit evenement zo’n groot succes te maken: Drukkerij Riezebos, Venéco, Huszar (Delft), Brouwer Dakdekkers, Huykman & Duyvestein Orthopedische Schoentechniek, en Livit.”

Spieren voor Spieren
De Wintertijd Challenge is een jaarlijks terugkerend, fondsenwervend sportevenement van Stichting Spieren voor Spieren. Het unieke van de Wintertijd Challenge is dat in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok wordt teruggezet, er op diverse locaties in Nederland wordt hardgelopen, gezwommen, gefietst, gezeild en nog diverse andere vormen van sport beoefend worden. Dit is het enige moment in het jaar dat je tijd kunt winnen. Tijd winnen voor kinderen met een spierziekte. Het geld dat wordt ingezameld tijdens deze nacht levert een rechtstreekse bijdrage aan het verbeteren van de kwaliteit van leven van de ruim 20.000 kinderen met een spierziekte in Nederland. Deze bijdrage is hard nodig want nog te veel kinderen overlijden op jonge leeftijd aan een spierziekte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.