Winterfest kondigt eerste namen aan

Daar zijn ze dan: de eerste 24 namen van Winterfest, het meest lokale muziekfestival van Den Haag. Jonkies, ouwe rotten en opkomend talent. Tijdens Winterfest op zaterdag 30 maart tovert Popradar al haar oefenruimtes om tot kleine popzalen met een verscheidenheid aan genres. Acts die hun sporen al verdiend hebben zoals Suburbs en Durango, opkomend talent als Beyond The Moon en Magic Moon en coverbands als Deflour en Girlstalk sieren de line-up.

De 24 acts die zijn aangekondigd zijn Bandsessies (Share!, WhatEls, Twisted Olivier), Beyond The Moon, Cacatory, Dovestone Cult, Durango, Girsltalk, Invasion, Lifeless Past, Magic Moon, Melting Eyes, Suburbs, The Bad Tones, Warborn Waste, G.R.A.P., TABS, Defazer, Door32, Mad Jam, Silver Lining, Van Wanko en Deflour.

Popinn komt terug
Voor iedereen die niet kan wennen aan de naam Popradar brengt Winterfest de Pop Inn terug. De Pop Inn is de voorloper van het HPC Café. In de nieuwe Popinn kun je niet net als vroegâh je bestelling door het raam doen, maar er staan wel een aantal bands van toen.

Ware hit
Het merendeel van de ruimtes wordt gecureerd door lokale acts. Zo host de band TABS ´The Hippie Cave´, waar ze het publiek mee terug in de tijd neemt. TABS neemt oa Invasion, G.R.A.P en Mad Jam mee, bands die allemaal een connectie hebben met TABS. Verwacht hier nummers uit vervlogen tijden, meezingers en lekker jammen. Een bijzonder project in The Hippie Cave is Bandsessies, een initiatief van de stichting Anton Constandse. Onder het motto ‘Muziek heelt alle wonden’ geeft de organisatie beginnende en gevorderde muzikanten een podium en een kans om alle sores om te zetten tot een ware hit.

Programma
Tijdens Winterfest word je verrast door een verscheidenheid aan genres binnen de Haagse muziekcultuur. Van jonkies die net hun donkere oefenhol uitkruipen, ouwe rotten die al 20 jaar binnen de muren van Popradar repeteren tot gevestigde acts die hun sporen binnen het Haagse al verdiend hebben tijdens de ontelbare evenementen die de stad rijk is. Het programma wordt voor het grootste deel samengesteld door vrijwilligers, die zelf bepalen hoe ze hun ruimte invullen.

Workshops
‘s Middags organiseert Popradar Music Support samen met Haagse muziekprofessionals en muziekscholen verschillende workshops en masterclasses voor muzikanten. Het programma van Winterfest bestaat uit zo’n 60 acts. De rest van de line-up wordt de komende tijd bekend gemaakt. Winterfest start op zaterdag 30 maart om 15.00 uur en eindigt om 02.00 uur.

Haags Pop Centrum
Winterfest wordt georganiseerd door Popradar Den Haag aan de Burgemeester Hovylaan 12, voorheen Haags Pop Centrum. Popradar zorgt voor een levendige en diverse popscene binnen de stad. De organisatie beheert het grootste repetitieruimtecentrum van Den Haag en creëert nieuwe lokale, nationale en internationale kansen voor Haagse acts en muzikanten met Popradar Music Support.

Zie ook www.poprader.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.