Wie winnen de Vrijwilligersprijzen 2017 in Rijswijk?

Op 11 december reikt de gemeente de vrijwilligersprijzen 2017 uit tijdens het jaarlijkse Vrijwilligersfeest. Dit keer kiest niet een jury wie de vrijwilligers van het jaar worden, maar de inwoners.

Vele vrijwilligers zetten zich belangeloos in voor Rijswijk en maken het leven en de omgeving voor velen een stuk aangenamer. Op 11 december wil de gemeente tijdens het jaarlijkse Vrijwilligersfeest, de vrijwilligersprijzen 2017 uitreiken. In de vier categorieën jongeren, bewonersinitiatief, groepen en individueel maken genomineerde vrijwilligers hier kans op.
Dit keer kiest niet een jury wie de vrijwilligers van het jaar worden, maar mogen de inwoners van Rijswijk dat doen. Tot en met 30 november kan iedereen op www.rijswijk.nl/vrijwilligersprijs per categorie één stem uitbrengen op zijn favoriete vrijwilliger(s) of met het stemformulier in de stembus op vier plaatsen in Rijswijk.

Filmpjes
Voordat inwoners hun stem uitbrengen, kunnen ze op per categorie filmpjes van de genomineerde vrijwilligers bekijken. Daarin vertellen de kandidaten onder andere welk vrijwilligerswerk ze doen en wat hun drijfveer is. Daarna kan iedereen via het online stemformulier stemmen op degene die volgens hem of haar de vrijwilligersprijs verdient. Dat kan in totaal vier keer: in iedere categorie één keer.

Stembus
Wie niet online kan stemmen, kan terecht in het stadhuis aan het Bogaardplein, de Bibliotheek aan het Generaal Eisenhowerplein of de wijkcentra Stervoorde aan de H.J. van Mooklaan en Het Oude Raadhuis aan de Laan Hofrust. Hier staat een stembus en liggen papieren stemformulieren waarop de favoriete vrijwilligers aangekruist kunnen worden. Ook hier kan per categorie één stem uitgebracht worden; eventuele dubbele stemformulieren tellen niet mee.

Prijsuitreiking
De winnaars krijgen de felbegeerde Vrijwilligerstrofee en mogen zich een jaar lang ‘vrijwilliger van het jaar’ noemen. Om ongelijkheid tussen bijvoorbeeld grote groepen en individuele winnaars te voorkomen, zijn de gebruikelijke (bescheiden) geldprijzen afgeschaft.
De bekendmaking van de winnaars en de prijsuitreiking zijn traditiegetrouw op het Vrijwilligersfeest in de Rijswijkse Schouwburg. Alle vrijwilligers in Rijswijk zijn hiervoor uitgenodigd, ongeacht welk vrijwilligerswerk zij doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.