‘Winkelgebied en horecazaken blijven gewoon open’

Kijkduin en haar bewoners, bezoekers en ondernemers hebben het momenteel zwaar te verduren. Dat een metamorfose van deze omvang, waarbij winkelgebied en strand zo lang en zo eenvoudig mogelijk bereikbaar blijven, gepaard zou gaan met de nodige overlast, zal niemand verbazen. Het enige wat dan telt, is het beperken van de hinder en de situatie zo helder mogelijk te duiden. En daar is nog ruimte voor verbetering, vindt ook Stichting Beach Resort Kijkduin SBRK.

Afgelopen week deden enkele ondernemers hun beklag over het huidige reilen zeilen in de badplaats. Bezoekers zouden na de rit langs niet te missen borden in de veronderstelling verkeren dat winkels en horecazaken tóch gesloten zijn. Maar niets is minder waar. Het is de ondernemersvereniging en strandexploitanten dan ook alles aan gelegen hierin duidelijk te verschaffen.

De oude doeken aan de bouwschuttingen rond het Deltaplein die verwijzen naar Strand, Winkels en Boulevard, worden vervangen door nieuwe, duidelijkere verwijzingen. Dat zal in de loop van volgende week gebeuren, ook al laten meting vooralsnog geen terugloop van bezoekersaantallen zien, laat SBRK deze krant weten.

SBRK spreekt van een uiterst positieve seizoenstart met een goed bezet podium met artiesten van naam en faam (o.a. Tim Knol) en andere populaire en goed bezochte activiteiten. Zo is er regelmatig een broquantemarkt op de boulevard en rond het winkelcentrum. Ook de aangepaste en verfriste entree van het winkelcentrum en nieuwe vlaggenmasten dragen bij aan een positieve beleving, evenals de verlichting op de boulevard en een strandpad/strandboulevard van Beachpaviljoen Titus tot aan de Zandmotor die bewoner en bezoeker helpen genieten van de Kijkduinse strandcultuur.

Begin juli moet het nieuwe podium in gebruik kunnen worden genomen. Deze komt recht voor de boulevard te staan zodat bezoekers vanaf de terrassen kunnen genieten van alles wat zich daarop gaat afspelen.

Komende week verschijnt KijkduinNieuws in een oplage van 80.000 exemplaren. In deze zestien pagina’s tellende krant wordt uitgebreid uit de doeken gedaan wat er speelt, wat er verwacht mag worden en wat er de komende tijd te beleven is in de badplaats.

De getoonde impressie van Nieuw Kijkduin zal door velen als indrukwekkend worden bestempeld. Zij kunnen niet wachten tot het zover is. Voor anderen had er best wat meer hoogbouw mogen komen, terwijl weer andere betrokkenen Kijkduin het liefst had gelaten zoals het was. Zoveel mensen, zoveel wensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.