Winkelcentrum Almeloplein bereikbaar ondanks werkzaamheden

Van maandag 4 juni tot en met zaterdag 7 juli 2018 krijgt de kruising Almeloplein – Loevesteinlaan een nieuwe inrichting en is dan tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit is de laatste afrondende fase van het Almeloplein.

De nieuwe inrichting van de kruising verbetert de doorstroming en veiligheid van het verkeer. De middenberm aan het Almeloplein wordt breder en er komen extra bomen te staan. Ook de verkeersregelinstallatie (VRI) wordt vervangen in deze periode.

Bereikbaarheid
De bushaltes aan het Almeloplein vervallen tussen 4 juni en 7 juli. Er staan vervangende bushaltes op de Maartensdijklaan, zijde Vreeswijkstraat. De buslijnen 25 en 26 van de HTM rijden tijdelijk een andere route via de Vreeswijkstraat en de Maartensdijklaan. Alle winkels aan het Almeloplein blijven bereikbaar per fiets, scootmobiel of te voet. Het parkeerterrein van de Lidl blijft met de auto bereikbaar via de Loevesteinlaan.

Almeloplein flink verbeterd
In 2017 is supermarkt Lidl verbouwd, zijn er 35 extra parkeerplaatsen aangelegd en heeft het Almeloplein langs de winkels een nieuwe inrichting gekregen. Het winkelcentrum is hiermee aantrekkelijker gemaakt. De laatste fase van de werkzaamheden gaat op 4 juni van start.

2 reacties

 1. Marcel

  Nou poe wat een vooruitgang is dit.
  Straks staat er vanaf de leyweg naar het Almeloplein file.

  Volgens mij was het de bedoeling om de snelheid en verkeer te verminderen.

  Voor de snelheid zou je toch echt eens een rotonde moeten plaatsen “Maartensdijklaan/Meppelweg”

  Voor het verkeersdrukte , onbegonnen werk

 2. urgert,rcwm

  de loevesteinlaan almeloplein is geen verbetering,het is eerder gevaarlijker geworden.,,ook kunnen wij de flat niet meer uit rijden en voorsorteren om de meppelweg op te riden,gevaarlijke situaties ,graag hier na kijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.