Wijkwinkel ‘Bij Betje’ ontvangt geld van drie fondsen

Stichting Wijkwinkel Bij Betje heeft in augustus van drie fondsen in totaal € 65.000 geld gekregen om in 2018/ 2019 de wijkwinkel open te kunnen houden. Bij Betje is geopend sinds begin dit jaar en biedt een plek aan de bewoners van Moerwijk om binnen te lopen voor een bakkie, informatie te krijgen over allerhande zaken waar bewoners mee te maken hebben of mee te doen aan één van de vele activiteiten.

In Moerwijk is veel behoefte aan een plek, waar iedereen welkom is. Een plek waar je je talenten kunt inzetten en ontwikkelen. En waar je andere buurtbewoners leert kennen. Een plek waar je met al je vragen terecht kunt. Vragen over opvoeding, over gezondheid, over wat er te doen is in de wijk en hoe je zelf actief kunt worden in je buurt. Zo’n plek is wijkwinkel ‘Bij Betje’ aan de Betje Wolffstraat 181.

De ondernemers van deze winkelstraat hebben vorig jaar alles op alles gezet om de wijkwinkel te realiseren. Naast een prachtige locatie is er nu dankzij het Kansfonds, Fonds 1818 en het Oranjefonds geld beschikbaar gekomen om alle plannen te gaan realiseren. Met de ontvangen gelden kunnen er activiteiten georganiseerd gaan worden voor de bewoners van Moerwijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een maaltijdproject om iedere week samen met je buurtbewoners te eten, Nederlandse les, huiswerkbegeleiding, voorlezen voor peuters, creatieve workshops of werken in de moestuin. Zie ook www.bijbetje.nl

Foto: De succesvolle buurtbarbecue op 21 juni werd door de buurtbewoners druk bezocht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.