Wethouder Lugthart onthult nieuwe verkeersveilige schoolzones

Rijswijk – Goed nieuws voor basisschoolleerlingen en hun ouders: er zijn weer twee scholen bijgekomen met een schoolzone: de Wethouder Brederodeschool en basisschool Het Kristal doen nu ook mee. Dat verhoogt het aantal basisscholen met een schoolzone, herkenbaar aan verkeersborden met figuurtjes van tekenaar Dick Bruna, naar zes. Wethouder Björn Lugthart (verkeer en vervoer) verrichtte bij beide scholen de feestelijke opening van de zone.

Kinderen zijn kwetsbaar in het verkeer, meer nog dan andere verkeersdeelnemers. Het aanleggen van deze zones rondom basisscholen is een maatregel waarmee de gemeente verkeersveiligheid rondom scholen wil verbeteren. “Deze zones leggen we aan in samenwerking met de scholen en ouders. Zij inventariseren onveilige plekken en wij pakken die aan. De school zorgt voor educatie over verkeersveiligheid,” verklaart Björn Lugthart. “Ieder kind moet elke dag veilig naar school kunnen. We stimuleren scholen daarom ook om mee te doen met de gratis verkeerslessen van School op Seef. Maar ook andere verkeersdeelnemers kunnen ervoor zorgen dat kinderen veilig over straat kunnen. Let op je snelheid, houd je aan de verkeersregels en wees extra voorzichtig als je in de buurt van een school komt.”

Maatregelen zoals een 30-kilometerzone en verkeersborden met figuurtjes van Dick Bruna zorgen ervoor dat andere verkeersdeelnemers beter opletten. Uit onderzoek van De Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid is gebleken dat automobilisten afremmen als ze deze borden zien.

De scholen met een veilige zone zijn: de Melodie, de Piramide, Petrusschool, Godfried Bomansschool, de Wethouder Brederodeschool en het Kristal. Het is de bedoeling dat alle basisscholen een dergelijke zone krijgen.

Foto: Het Kristal heeft nu ook een verkeersveilige zone.

Foto Erwin Dijkgraaf Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.