Wethouder geeft feestelijk startsein voor BuitenRijck Rijswijk

Wethouder Nicole Dierdorp heeft vorige week samen met leerlingen van Kindcentrum BuitenRijck op spectaculaire wijze de feestelijke handeling verricht in verband met de start bouw van het nieuwe Kindcentrum BuitenRijck in RijswijkBuiten. Dit kindcentrum biedt kinderen van 0 tot 12 jaar doorlopende speel-, leer- en ontwikkelingsmogelijkheden. Binnen de leerpleinen 0-6 en 6-12 jaar gaan onderwijs en kinderopvang hand in hand. Naar verwachting is de definitieve locatie aan het einde van dit jaar gereed, waardoor de kinderen in het nieuwe jaar kunnen starten in het nieuwe Kindcentrum.

SMT Bouw & Vastgoed uit Rosmalen is verantwoordelijk voor de uitvoering voor dit markante gebouw. Het duurzame ontwerp is van LIAG Architecten.
Het Kindcentrum BuitenRijck (sinds 1 september vorig jaar de nieuwe naam voor basisschool De Buit en kinderopvang SRK) is momenteel al op een tijdelijke locatie in RijswijkBuiten gevestigd. Het Kindcentrum BuitenRijck biedt niet alleen een basisschool, maar ook kinderopvang voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Daarnaast biedt de nieuwe locatie ruimte voor een sportzaal, die tevens voor derden bruikbaar zal zijn, alsmede een welzijnsruimte. Bijna iedere functie heeft hiervoor een eigen plek gekregen met elk een eigen entree en herkenbaarheid.

RijswijkBuiten
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er ongeveer 3400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al een tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan twee jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.