Westlandse schoolkinderen de natuur in

Na praktijklessen over bijen zijn 5000 basisschoolkinderen in het Westland enthousiast geraakt over het belang van bijen, buiten in de natuur. In het voorjaar gaan ze meehelpen om wilde bloemen te zaaien en nestplekken te creëren.

In samenwerking met Rabobank Westland is Praktijkles Red de Bij gegeven op basisscholen in het Westland. Rabobank Westland is de eerste bank die start met de praktijkles over bijen, door Honey Highway. De basisscholen in het Westland hebben zich aangemeld na een persbericht en via de bedrijven binnen Dutch Flower Group. Op initiatief van Dutch Flower Group is de samenwerking van Rabobank opgestart met Honey Highway voor het geven van praktijklessen op lokale scholen.

“Rabobank ondersteunt de praktijkles want bijen en hommels zijn misschien wel hele kleine beestjes maar ze zijn superbelangrijk binnen onze land- en tuinbouw”, aldus Deborah Post, initiatiefneemster van Honey Highway. “De kinderen hebben Anita van Veelen, die de praktijklessen Red de Bij geeft, veel vragen gesteld. Hieruit blijkt hun enthousiasme om komend voorjaar mee de natuur in te gaan!”

Foto: Anita van Veelen van Honey Highway vertelt de kinderen over de bijen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.