Westlandse Archeologiedag toont streekvondsten

Tijdens de Nationale Archeologiedagen kan jong en oud op zondag 14 oktober terecht in het Westlands Museum om archeologische vondsten uit de eigen streek te zien. De conservator heeft uit het depot voorwerpen verzameld die tijdens opgravingen in de laatste honderd jaar bovengronds zijn gekomen. Hij zal een toelichting geven op vondsten uit de Romeinse tijd, maar ook van recente opgravingen bij de Molenslag in Monster én van kasteel Polanen. Experts staan klaar om archeologische vondsten te determineren, dus de bezoekers kunnen zelf gevonden scherven meenemen om te laten onderzoeken.

Daarnaast worden tal van activiteiten georganiseerd om kinderen kennis te laten maken met archeologie. Zij gaan aan de slag als echte archeoloog. Zo kunnen ze in de historische tuin met een metaaldetector op zoek naar oude munten en gaan ze scherven lijmen tot een complete urn. Tot slot leren ze hoe ze zonder lucifers en aansteker toch vuur kunnen maken.

De toegang tot het Westlands Museum aan de Middel Broekweg 154 in Honselersdijk is voor kinderen gratis en dat geldt ook voor deelname aan de activiteiten. Volwassenen betalen € 5 entree en 65-plussers € 4. De toegang voor museumkaarthouders en donateurs is gratis. Info: tel 0174-621084

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.