Westlanders kunnen meedenken over hun buurt

De komende weken houdt de gemeente een online onderzoek in het kader van de nieuwe Omgevingswet. Met deze wet wordt het voor inwoners makkelijker om mee te denken over hun woon- en leefomgeving. Het aantal regels wordt verminderd en de aanvraag van vergunningen bij de gemeente vereenvoudigd.

Via de enquête kunnen burgers en ondernemers onder andere aangeven hoe zij betrokken willen worden bij projecten en initiatieven in hun buurt. Ook kunnen zij kwijt hoe ze op de hoogte willen blijven van deze plannen en welke ondersteuning gewenst is wanneer burgers en ondernemers zelf een goed idee hebben.
De uitkomsten van de enquête worden meegenomen met de ontwikkeling van het programma Omgevingswet en de Omgevingsvisie. Dit is de visie hoe we Westland in de toekomst zien en gaat onder andere over natuur, water, verkeer, cultureel erfgoed en ruimtelijke ontwikkelingen. We gaan meer dan voorheen met inwoners in gesprek voordat plannen worden uitgevoerd.

Burgers en ondernemers die vaker hun mening willen geven, worden uitgenodigd om lid te worden van het Westland Panel. Aan de leden van dit panel wordt gevraagd om een aantal keer per jaar hun mening te geven over onderwerpen die in de gemeente spelen. Als dank voor het geven van de mening en het meedenken via het Westland Panel worden na iedere vragenronde een aantal cadeaubonnen verloot. Aanmelden kan aan het einde van de enquête, via de website van de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.