Werkzaamheden route Kijkduin-Houtrust zijn voorjaar 2019 klaar

De gemeente begint op maandag 21 januari met deel 6 van de werkzaamheden aan de route Kijkduin-Houtrust. De route Kijkduin-Houtrust is dicht vanaf de Goudenregenstraat tot aan de Muurbloemweg. De kruising met de Daal en Bergselaan gaat open. Op 26 april zijn de werkzaamheden klaar en dan is de weg weer helemaal vrij.

Sinds 26 maart 2018 werkt de gemeente Den Haag aan deze herinrichting. De route Kijkduin-Houtrust is een drukke weg tussen Kijkduin en Scheveningen. Deze wordt helemaal opnieuw ingericht. Door de nieuwe inrichting wordt de route overzichtelijker en wordt het veiliger voor voetgangers en fietsers.
Het werk op de Sportlaan en Machiel Vrijenhoeklaan gaat verder vanaf de Oude Buizerdlaan-Wildhoeflaan-Sportlaan tot en met de Muurbloemweg. Het werk bestaat uit: de weg openbreken; het asfalt verwijderen; het riool vervangen; en opnieuw asfalteren of bestraten.

Tussen 21 januari en 26 april gaat de kruising bij de Machiel Vrijenhoeklaan/Muurbloemweg nog een keer dicht. Dit is nodig omdat er in het midden van het verkeersplein nog wat bestratingswerkzaamheden moeten worden uitgevoerd. Daarnaast wordt ook de deklaag van het asfalt aangebracht. Deze werkzaamheden worden tijdig aangekondigd op social media en op gele borden langs de weg.
Tussen 21 januari en 26 april worden op de Segbroeklaan, Sportlaan en Machiel Vrijenhoeklaan nieuwe bomen geplant om de rijbaan weer een groen karakter te geven.
Bus 24 rijdt een aangepaste route via de Sportlaan, de Daal en Bergselaan, de De Savornin Lohmanlaan, de Laan van Meerdervoort en de Lobelialaan. Bus 23 rijdt tot de halte Colijnplein en rijdt tijdelijk niet langer door tot Kijkduin.

App
Download de Kijkduin-Houtrust app met vertragingstijden, een pushbericht bij grote vertragingen en onvoorziene afsluitingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.