Wereldberoemde saxofonist Scott Hamilton speelt op Florence Swingt Festival

Zaterdag 21 en zondag 22 april van 13.00 uur tot 17.00 uur kan er weer volop worden genoten van jazzy klanken van diverse gerenommeerde artiesten. Op zaterdag 21 april treedt de wereldberoemde Scott Hamilton op bij het Florence Swingt Festival. Hamilton zal worden begeleid door Francesca Tandoi, Hans Mantel en Frits Landesbergen. De toegang is dankzij diverse sponsoren gratis.

De vierde editie van het jazzfestival Florence Swingt vindt in en rond expertisecentrum Gulden Huis van Florence plaats aan de Steenhouwersgaarde 1 in Den Haag. Op diverse podia treden twee dagen lang bekende jazzartiesten op. Het festival wordt op zaterdag 21 april officieel geopend door Rabin Baldewsingh. De presentatie is in handen van Gregor Bak.

Veelzijdige programmering
Op het programma staat een groot aantal artiesten. Zo treden op zaterdag 21 april en zondag 22 april onder anderen de volgende artiesten op: Scott Hamilton, North Sea Big Band, Birdie Seven, Michael Varekamp, Frits Katee, Harry Kanters, Francesca Tandoi en vele anderen. Meer informatie en de totale programmering van Florence Swingt is terug te vinden op www.florence.nl/swingt.

Ziekte van Huntington
Op beide dagen zullen van de artiesten die optreden CD’s  te koop zijn. De volledige opbrengst hiervan komt ten goede aan de ziekte van Huntington.
De ziekte van Huntington is een dodelijke erfelijke ziekte met symptomen van Alzheimer, Parkinson en ALS. Kansen op een geneesmiddel – binnen 10 jaar – zijn veelbelovend. Daar is onderzoeksgeld voor nodig.

Over Florence Swingt
Florence Swingt vond voor het eerst plaats in 2015. Florence Swingt is gratis toegankelijk dankzij bijdragen van de Gemeente Den Haag, Lonzieme fonds, Fonds 1818, RCOAK, VSB Fonds en Zabawas. Florence is begonnen met het jazzfestival om bewoners en cliënten de kans te geven ontspannen te genieten van jazzmuziek. Florence organiseert jaarlijks een aantal culturele evenementen, waaronder ook het Florence Concours en de Florence Musicals, om meer in verbinding te komen met de wijkbewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.