‘We moeten zo snel mogelijk uit de gevarenzone komen’

Zaterdag 6 april: ADO Den Haag-FC Utrecht. Aanvang 18.30 uur.


Dion Malone schikt zich in een allroundrol

De prestaties van ADO Den Haag lopen parallel met de optredens van Dion Malone; van beide werd dit seizoen meer verwacht. In de slotfase van de competitie moet zijn ploeg nog de nodige punten pakken en is voor hem een allroundrol weggelegd.

Kracht en doorzettingsvermogen. In vijf seizoenen bij ADO Den Haag ontwikkelde Dion Malone zich van rechtsback tot motor van het middenveld. Onder Henk Fraser en Fons Groenendijk liet de nu 30-jarige speler zien waarom hij belangrijk was. Een speler die niet direct opvalt, maar heel belangrijk voor het functioneren van een team is.
Zijn goede prestaties leverden hem een transfer naar Qabala in Azerbeidjan op. Afgelopen zomer kreeg ADO Den Haag de kans om hem terug te halen. Iets wat bij iedereen tot tevredenheid stemde.
Maar tot nu toe heeft de terugkeer nog niet het gewenste effect gehad. De Hagenaars zijn nog steeds niet verzekerd van nog een seizoen Eredivisie-voetbal en het lukte Malone niet om een basisplek te veroveren. “Dat heeft onder andere met fitheid te maken. Maar ook omdat ik me niet op een vaste positie kan richten.”
Dat laatste klopt, want Malone zwerft door het hele elftal. De voormalige speler van Almere City speelde al rechtsback, centrale verdediger, rechtshalf en verdedigende middenvelder. “Iedereen weet dat ik het liefst op het middenveld voetbal, maar het gaat er niet om wat ik graag wil. We zitten nog steeds in de gevarenzone en moeten daar zo snel mogelijk uitkomen. Dan is het niet belangrijk op welke positie ik sta of dat ik op de bank zit. Ik moet ervoor zorgen dat ik er klaar voor ben als de trainer me nodig heeft.”

Compact
Daarbij zou een andere speelwijze voor hem gunstiger kunnen uitpakken. Toen Groenendijk net werd aangesteld, ruim twee jaar geleden, ging ADO Den Haag compact spelen. Iets wat Malone wel ligt. “Maar toen was er sprake van een andere situatie. We stonden helemaal onderaan en het gevaar voor directe degradatie dreigde. Maar je hoort wel verschillende geluiden. Sommigen willen compact spelen, anderen iets aanvallend. De mensen op de tribune hebben duidelijk verschillende meningen. Binnen de groep zijn er ook wel diverse gedachten maar we gaan met dezelfde mindset het veld op. En hoe we gaan spelen, dat is aan de trainer.”

Loodzwaar programma
ADO Den Haag heeft nog een loodzwaar programma voor de boeg, waarin de nodige punten behaald moeten worden. “Hoeveel durf ik niet te zeggen. Gezien het programma is het duidelijk dat we thuis de punten moeten pakken en uit nog een keer moeten stunten. Al denk ik dat we goed zitten als we alle thuiswedstrijden winnen.”

Foto: Dion Malone is een speler, die heel belangrijk voor het functioneren van een team is.

Foto Laurens Lindhout

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.