Wat u doet met afval dat te groot is voor de container

DEN HAAG – Het komt helaas regelmatig voor dat afval naast ondergrondse restafvalcontainers wordt gezet. Vaak gaat het dan om spullen die te groot zijn voor de containers. Een team gaat vanaf maandag 11 juni de wijken in om te vertellen hoe u dit soort afval makkelijk kunt opruimen.

Het team met medewerkers van de gemeente gaat tot eind december de stad in. Mogelijk bellen zij ook bij u aan om adviezen en tips te geven. Als u niet thuis bent, dan doen zij een folder in uw brievenbus.

Wat u kunt doen: voorbeelden
Het team vertelt u bijvoorbeeld dat wegbrengen van groot afval naar de 3 afvalbrengstations gratis is. De adressen van deze stations vindt u op de pagina Grofvuil of tuinafval wegbrengen. Lukt het u niet om het zelf weg te brengen? Maak dan een afspraak via de pagina Grofvuil of tuinafval laten ophalen. Maar misschien is het wel zonde om uw spullen weg te gooien. Dan kunt u ze naar de kringloopwinkel brengen zodat een ander uw spullen kan gebruiken. Kijk op www.allekringloopwinkels.nl voor locaties in uw buurt. Ook kringloopwinkels hebben vaak een ophaalservice.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.