VTV Nooitgedacht krijgt 5000 euro subsidie

In het kader van de actie van het Oranje Fonds ‘Alle jaren tellen’ heeft Volkstuinvereniging Nooitgedacht 5000 euro subsidie ontvangen voor de bouw en inrichting van het nieuwe clubhuis. Het fraaie volkstuinvereniging ligt in de ecologische zone aan de Laan van Wateringse Veld in Den Haag.

Nooitgedacht heeft als belangrijke doelstelling ‘het bevorderen van ecologisch tuinieren’. Dit geeft het complex een grote variatie in beplanting en inrichting van de tuinen; een traditionele moestuin naast een bordertuin, een cottage garden naast een natuurtuin, gebaseerd op ecologisch tuinieren.
Het openbare gedeelte van de vereniging wordt op verschillende manieren beplant om een zo’n groot mogelijke variatie te bieden. Het complex is daardoor een toevluchtsoord voor veel soorten flora en fauna. Diverse soorten vlinders, insecten, wilde bijen en vogels worden hierdoor aangetrokken; de ijsvogel, de buizerd en de fazant nestelen al op het terrein.
De vereniging trekt veel bezoekers uit de omliggende wijken, ook veel mindervaliden. Om deze mensen goed te kunnen ontvangen, nu en in de toekomst, is het oude clubhuis vervangen. Inmiddels staat er een prefab casco gebouw, dat nog verder geheel afgebouwd en ingericht wordt met inzet van vele leden en vrijwilligers.

Buurthuis van de Toekomst
Deze gelegenheid grijpt de volkstuinvereniging aan om het geheel geschikt te maken voor mindervaliden en ook om het gebouw geschikt te maken voor een functie als Buurthuis van de Toekomst. Het doel is workshops te bieden over natuurlijk tuinieren en andere natuur-educatieve onderwerpen. Momenteel zoekt de vereniging de samenwerking met andere partijen die raakvlakken hebben op dit gebied.

Over het Oranje Fonds
Het Oranje Fonds steunt jaarlijks ruim 7500 sociale initiatieven in Nederland en het Caribische deel van het Koninkrijk. Het afgelopen jaar ondersteunde het met € 27,4 miljoen initiatieven die ervoor zorgen dat mensen elkaar ontmoeten, minder eenzaam zijn, begrip krijgen voor elkaar en zich inzetten voor een ander. Het Oranje Fonds wordt onder andere gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima zijn sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Foto: Het fraaie ijsvogeltje broedt al op het complex van Nooitgedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.