Vrijwilligersprijzen Rijswijk 2018 uitgereikt

Maandag 10 december heeft wethouder Björn Lugthart tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest de Vrijwilligersprijzen 2018 uitgereikt. Onder luid applaus van vele aanwezige Rijswijkse vrijwilligers overhandigde hij in de Rijswijkse Schouwburg samen met de winnaars van vorig jaar, de trofeeën aan Mohamed el Bouazaoui in de categorie Jongeren, Ruud en Ingrid Louman in de categorie Buurtinitiatief, de Hofbieb in de categorie Groepen en Anita Voortman in de categorie Individueel.

Veel vrijwilligers zetten zich dagelijks belangeloos in voor Rijswijk en maken het leven en de omgeving voor velen een stuk aangenamer. Volgens wethouder Welzijn Björn Lugthart verdienen alle vrijwilligers een prijs. “We kunnen niet zonder al die mensen die zich inzetten voor een ander en voor de samenleving. Zij zijn de ogen en oren in de wijken. Ze weten wat er speelt, helpen mensen op weg en wijzen ze zo nodig op de voorzieningen die er zijn. Door ieder jaar een aantal vrijwilligers een prijs te geven kunnen we de diversiteit van het vrijwilligerswerk laten zien en hopelijk anderen inspireren om ook vrijwilligerswerk te doen.”

Voor de prijzen waren vijftien personen en groepen, verdeeld over vier categorieën genomineerd. Inwoners konden een maand lang op één genomineerde per categorie stemmen. Dat leverde in totaal ruim 2100 stemmen op waarvan het merendeel via de website en een paar honderd met een papieren stemformulier in één van de vier stembussen.

De prijs in de categorie Jongeren ging met een overmacht aan stemmen naar Mohamed el Bouazaoui. Mohamed is in het dagelijks leven leraar Economie op een middelbare school. Daarnaast stopt hij veel energie in zijn vrijwilligerswerk bij Stichting Amal. Deze stichting biedt huiswerkbegeleiding, Citotoetstrainingen, buurtcoaching en organiseert activiteiten voor kinderen in de buurt.

Stuwende kracht In de categorie Buurtinitiatief, waarvoor ongeorganiseerde vrijwilligers en actieve inwoners in aanmerking komen, kregen Ruud en Ingrid Louman met een nipt verschil de meeste stemmen. Dit echtpaar is al jaren de stuwende kracht achter de jaarlijkse Sinterklaasintocht en de Avondvierdaagse in Rijswijk.

In de categorie Groepen leek de winst na het tellen van de online stemmen naar een ander te gaan. Maar de papieren stemformulieren gaven de doorslag waarna de winst voor de Hofbieb was. In de Hofbieb in Onderwatershof kunnen bewoners van het woonzorgcentrum en de wijk boeken lenen. Ook organiseert de Hofbieb themaochtenden en (boeken)markten. De vrijwilligers maken het mogelijk dat senioren in Oud Rijswijk kunnen blijven lezen.

Anita Voortman kreeg de prijs in de categorie Individueel. Anita is vrijwilliger bij de Dierenambulance. Zij kan zich geen leven voorstellen zonder het helpen van dieren in nood. Dat dit door veel Rijswijkers wordt gewaardeerd, bleek uit het grote aantal stemmen op Anita.

Alle winnaars ontvingen de felbegeerde Vrijwilligerstrofee en mogen zich een jaar lang ‘vrijwilliger van het jaar’ noemen. De uitreiking van de Vrijwilligersprijzen 2018 en de organisatie van het vrijwilligersfeest is tot stand gekomen in samenwerking tussen gemeente Rijswijk en het Vrijwilligerscentrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.