Vrijwillige voorlezers gezocht

Voorlezen is van groot belang voor de ontwikkeling van jonge kinderen. De Bibliotheek aan de Vliet kent al verschillende jaren het project ‘50+ leest voor’. Vrijwilligers lezen voor op peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en basisscholen. Vooral in Rijswijk is de bibliotheek dringend op zoek naar extra vrijwilligers.

Kinderen die van jongs af aan zijn voorgelezen, zijn later gemotiveerder om te leren lezen, zijn taalvaardiger en presteren beter op school. Voorlezen stimuleert de fantasie en brengt rust en regelmaat. En het is gewoon ook heel erg leuk. Kortom, voorlezen is heel belangrijk. Daarom werkt de bibliotheek intensief samen met verschillende instellingen om op de locaties regelmatig voor te lezen.

Vast tijdstip, vaste locatie
Een voorlezer wordt gekoppeld aan een vaste instelling, afhankelijk van zijn voorkeur: voorlezen voor peuters of voor kleuters en locatie. Op een vast tijdstip gaat deze – wekelijks of tweewekelijks – voorlezen in de groep. De kinderen kijken altijd uit naar het voorleesmoment en zij ontwikkelen een band met de voorlezer.

Aanmelden en meer informatie
Aanmelden om op vaste tijden voor te lezen aan jonge kinderen kan bij Ingrid Naaktgeboren van de bibliotheek: inaaktgeboren@bibliotheekaandevliet.nl of 070-2400250 (dinsdag en vrijdag).

Meer informatie over ’50+ leest voor’ staat op www.bibliotheekaandevliet.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.