Vrij rolschaatsen weer terug in het Zuiderpark

Ooit kwamen er honderden Hagenaars of Hagenezen naar rolschaatsbaan Zuiderpark om op de rolschaatsbaan rondjes te rijden. Om zich te vermaken. Maar dat is alweer héél lang geleden. Die tijd komt weer terug. Het kan weer. Vrij rolschaatsen in het Zuiderpark. Voor de jeugd en volwassenen. Geheel gratis!

Vanaf woensdag 11 mei tot en met woensdag 28 september is de rolschaatsbaan geopend en na jaren weer het domein voor één ieder die het leuk vindt om op een woensdagmiddag in een veilige omgeving te rolschaatsen. Alleen of met vrienden en vriendinnen. Jong en oud. Iedereen is welkom op deze historische rolsportlocatie in het Haagse Zuiderpark.

Op de genoemde woensdagen vanaf 13.30 uur tot en met 16.00 uur kan er, onder deskundig toezicht, twee en half uur lang van de rolschaatsbaan gebruik worden gemaakt. Met je rolschaatsen of inline skates. Mensen die niet in het bezit zijn van rolschaatsen, kunnen ter plekke rolschaatsen huren. Regelmatig worden er naast de mogelijkheid van het vrij rijden zogenaamde side activities als rolschaatsklassen, rolhockey en kunstrijden aangeboden.

Het betreden van de rolschaatsbaan is gratis en ook aan het onbewaakt parkeren van fiets, brommer en scooter zijn geen kosten verbonden. Een kleedkamer met sanitaire voorzieningen zal tijdens de openingstijden beschikbaar zijn. Voor noodgevallen is een EHBO-functionaris aanwezig. Paviljoen Zuiderpark zal met haar zonneterras tijdens de rolschaatsuren geopend zijn.
De activiteit gaat alleen door bij droog weer. Twijfel? Kijk op de verenigingswebsite van de Eerste Haagse Rolschaats Club Marathon (www.ehrcmarathon.com). Deelname aan de activiteit voor eigen risico.
Het project ‘Vrij rolschaatsen in het Zuiderpark!’ is een samenwerking tussen sportvereniging E.H.R.C. Marathon en de onderwijsinstellingen ROC Mondriaan en de Haagse Hogeschool.

Foto: Het moet weer druk worden op rolschaatsbaan Zuiderpark.

1 reactie

  1. Gerard Braakman

    Vandaag 30 mei il werd mijn nieuwsgierigheid gewekt door het zien van een zonnige rolschaatsbaan. Er waren 4 mannen waar ik informatie vroeg. Geen van hen sprak de Nederlandse taal.Via het vermelde site adres op een reclamebord aldaar heb ik meer info kunnen vinden .Mooie woensdagen gewenst. Succes.Wij komen ook .Gerard en kleinkinderen.
    gerardbraakman@ziggo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.