Volvo Ocean Race gestart: op weg naar Den Haag

Zondag 22 oktober is de Volvo Ocean Race gestart in Alicante, Spanje. Er zijn 7 boten voor hun 8 maanden durende reis naar Den Haag uitgevaren. De zeilers wacht na 45.000 zeemijlen, dat is zo’n 83.000 kilometer over land, een feestelijke ontvangst in Den Haag vanaf 24 juni 2018.

Het enthousiasme voor de finish in Den Haag is groot. De wedstrijdzeilers herinneren zich allen nog de spectaculaire stop-over in Den Haag in 2015. Het zeilspektakel trok toen meer toeschouwers (125.000) dan waar ook ter wereld op 1 dag. Den Haag is nu ‘The Ultimate Destination’.

Gemeente ook voor volgende editie Volvo Ocean Race in beeld
Den Haag verwacht in 2018, in de week van 24 juni tot en met 1 juli, 400.000 bezoekers. Daarmee wordt het het grootste evenement dat de stad ooit georganiseerd heeft. Den Haag wil zich met de Volvo Ocean Race profileren als internationale stad aan zee bij toeristen, zakelijke bezoekers én nieuwe bedrijven.

Wethouder Karsten Klein was dit weekeinde bij de start van de Volvo Ocean Race in Alicante. Hij heeft bij de organisatie zijn interesse voor een volgende editie, in 2019 of 2020, kenbaar gemaakt. Klein kondigde in Alicante ook aan dat de gemeente Den Haag samen met het ministerie van Economische Zaken en een aantal Nederlandse bedrijven diverse etappeplaatsen zal bezoeken voor een handelsmissie. Kaapstad is, eind november, de eerste.

Historische aankomst in Den Haag
Vanuit Alicante vaart de vloot de komende week naar Lissabon voor een eerste, korte etappe. Vervolgens worden de havens van Kaapstad, Melbourne, Hong Kong, Guangzhou, Auckland, Itajai, Newport, Cardiff en Gothenburg aangedaan, voordat de laatste etappe richting Den Haag wordt ingezet. Iedere etappe zijn er punten te verdienen, de laatste beslissende punten worden in de etappe naar Den Haag uitgedeeld.

Haagse Klompboot
De gemeente Den Haag had in Alicante bij de start ook een boot liggen: een Klompboot. Daarmee vroeg Den Haag aandacht voor de stad als ideale plek om te wonen, werken en verblijven. En om grote evenementen te bezoeken. Het concept van Stad aan Zee krijgt dankzij het bijzondere bootje, waarop bezoekers een haventochtje kunnen maken, veel aandacht. Den Haag zal met dit bootje ook andere havens van de Volvo Ocean Race aandoen: Kaapstad, Hong Kong, Newport, Gothenburg en natuurlijk Scheveningen. Ervaren zeezeiler Gerd-Jan Poortman, drievoudig deelnemer aan de Volvo Ocean Race, is kapitein. Hij maakt de komende maanden filmpjes over de belevenissen van de zeezeilers.

Volg de Volvo Ocean Race Den Haag
Facebook: www.facebook.com/volvooceanracedenhaag​​
Twitter: twitter.com/VOR_denhaag
Instagram: www.instagram.com/vor_denhaag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.