Voetbalvereniging W.I.K. bijna honderd jaar

Voetbalvereniging W.I.K. bestaat op 1 juni 2019 honderd jaar, een mooie gelegenheid om in het honderdste jaar alle registers open te trekken. Zo heeft de jubileumcommissie op 2 juni 2018 het honderdste W.I.K.-jaar geopend met twee wedstrijden om van te smullen. Eerst stond een wedstrijd tussen W.I.K.-dames uit de jaren tachtig en een huidige W.I.K.-dames selectie op het programma. Daarna speelde een W.I.K.-senioren combinatie tegen oud ADO Den Haag. Dit alles gevolgd door een ouderwetse feestavond.

W.I.K. is een echte volksclub uit het Haagse Zuiderpark en staat ook wel bekend als familievereniging waar een nieuw lid er al snel bij hoort. Voor het seizoen 2018/2019 zal men, zoals het er nu uitziet, inschrijven met 10 zondag seniorenelftallen, 1 dameselftal, 1 G-team, 20 juniorenteams en 4 zaalvoetbalteams. Kortom, het aantal voetballende leden groeit gestaag.

Echter de grote kracht van de zwart-witten ligt in de veelheid aan vrijwilligers waarvan de meesten afgelopen vrijdag hun bestelde W.I.K. honderd jaar boek in het altijd gezellige clubhuis kwamen ophalen. Een historisch document dat de W.I.K.-geschiedenis vanaf 1919, het jaar van de oprichting, beschrijft. Vele foto’s en krantenknipsels zijn in dit boekwerk afgewisseld met beschreven kampioenschappen, promoties, degradaties, feesten en partijen, anekdotes, bestuurders, vrijwilligers, trainers, verzorgers, clubiconen, topschutters en nog veel meer. Dit naslagwerk van 276 pagina’s is niet alleen geschikt voor mensen met een W.I.K.-achtergrond, integendeel auteur Rini Toet heeft er een vermakelijk document voor elke voetballiefhebber van gemaakt.

Eerste boek
Het eerste boek werd afgelopen vrijdag aan Frank Vrijmoed senior overhandigd. Een van de oprichters van de voetbalvereniging was namelijk de heer Jan Vrijmoed, de opa van Frank. En aangezien de familie Vrijmoed zich al vanaf 1919 generaties lang inzet voor de vereniging was het voor Rini Toet een eer het boek als eerste aan clubicoon Vrijmoed te mogen overhandigen (zie de foto). Het officiële gedeelte van de boekpresentatie werd afgerond door wethouder Richard de Mos die lovende woorden over W.I.K. en haar vrijwilligers uitsprak.
In het seizoen 2018/2019 staat nog een veelheid aan W.I.K. honderd jaar evenementen op het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.