Vernieuwende trainingsmethode in Wilhelminapark

Vanaf vorige week staat er een ProChip TimePoint in het Wilhelminapark. Hardlopers, fietsers en skaters kunnen allemaal van dit punt gebruikmaken. Een goede zaak, vindt burgemeester Michel Bezuijen.

“Op 7 juni doe ik mee aan Alpe d’HuZes. Het beklimmen van d’Alpe d’Huez is een uitdaging. Je moet daar flink voor trainen. Gelukkig kan ik tijdens het trainen nu gebruikmaken van het Time Point in het Wilhelminapark,” vertelt Michel Bezuijen. Dit Time Point is een tijdwaarnemingssysteem met een display. Je kunt een ProChip aanvragen en om je enkel doen om het Time Point te benutten. “Ik kan de resultaten van mijn training voortaan zowel op het scherm in het Wilhelminapark zien als online. Zo kan ik mijn vorderingen goed bijhouden en mijn tijd ook vergelijken met die van andere hardlopers.”

Met een persoonlijke ProChip kan je inzicht krijgen in je trainingssessie. Zodra je het TimePoint passeert, wordt je chip gelezen en begint je tijd te lopen. Op het scorebord kan je live je progressie volgen. Ook kun je je resultaten analyseren en vergelijken op de site HYPERLINK “https://sporthive.com/”Sporthive.com
(externe link), waar trainingssessies en wedstrijdresultaten worden opgeslagen. Daar kan jij je ProChip ook gemakkelijk aanschaffen als je er nog geen een hebt.

Het TimePoint is een mooie toevoeging aan het Wilhelminapark. Vooral omdat inwoners aangaven dat ze in het park meer ruimte en mogelijkheden wilden hebben voor sport en spel. Naast de toevoeging van het TimePoint, wordt het groen opgeknapt en komt er meer plek voor sporters. De herinrichting van het park onderstreept het imago van Rijswijk als groene en veelzijdige gemeente waar het goed stedelijk wonen is.

Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers hardlopend, wandelend of fietsend de legendarische Alpe d’Huez beklimmen. Dat doen ze op een dag maximaal zes keer onder het motto “opgeven is geen optie”. Hiermee zamelen ze geld in voor de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen of misschien zelfs te stoppen. Burgemeester Michel Bezuijen doet voor de tweede keer mee aan deze actie en wil de berg dit jaar twee keer beklimmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.