Vernieuwde Almeloplein klaar voor de toekomst

Na vijf jaar van onderhandelen tussen Lidl, Vestia, Gemeente en ondernemersvereniging is het bijna zover: het vernieuwde Almeloplein is bijna af. Riolen zijn vervangen, gasleidingen zijn vernieuwd en de bestrating is weer helemaal up-to-date. De aannemer is bezig met de laatste puntjes op de i te zetten. Diverse straatattributen zoals de afvalbakken en fietsenbeugels moeten nog worden geplaatst. Aan de noordzijde, in de volksmond de lange zijde, is de ventweg met extra parkeerplaatsen nagenoeg klaar.

“Hulde voor de mannen en dame van aannemer BAM,” aldus een woordvoerder van de winkeliersvereniging. “Beginnen met drie weken achterstand en dan toch op tijd klaar. De ondernemers zijn akkoord gegaan met een bouwperiode tot 15 december. Normaal gesproken mag er in een winkelcentrum maar tot uiterlijk 15 november worden gewerkt: dit in verband met de feestdagen.”

De GroenGele parkeerzone wordt per 15 december 2017 ingevoerd. Eén uur parkeren voor 10 eurocent, te betalen met pinpas of mobiele telefoon. Op de 24 parkeerplaatsen bij de Lidl op het plein en de 11 nieuwe parkeerplaatsen aan de lange zijde moet worden betaald. Dit is goed te zien aan de groene klinkers in de parkeervakken. De rest van het plein en directe omgeving blijft vrij parkeren. Voor de duidelijkheid: Er mag maar één uur worden geparkeerd en er mag niet worden bijgevuld. Er staan twee automaten, waar het kenteken van de auto moet worden ingevoerd. Waarschuwing: het niet betalen van de 10 eurocent of het parkeren buiten de parkeervakken wordt direct beboet. Meestal zit er geen ‘bon’ onder de ruitenwisser, maar krijgt men een acceptgiro (rond 66 euro) direct in huis.

De winkeliers van het Almeloplein zijn blij, dat hun winkelcentrum totaal verbouwd is. Het heeft ongemakken opgeleverd, maar dat is nu achter de rug. Symbolisch heet dat ‘Met bloed, zweet en tranen.’ Maar het uiteindelijke gezegde dat hier van toepassing is, gaat als volgt: ‘Wie mooi wil zijn, moet pijn lijden!’ Het vernieuwde Almeloplein is nu echt klaar voor de toekomst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.