Vereniging Heliniet in beroep bij bestuursrechter

Ypenburg – De Vereniging Heliniet is het niet eens met het afwijzen van haar bezwaarschrift en heeft daarom een beroepschrift bij de bestuursrechter ingediend.

Door Dick Muijs

Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag besloot medio vorig jaar een omgevingsvergunning voor een helihaven in Ypenburg te verlenen. Kort daarop ging de vereniging Heliniet daartegen in bezwaar. Medio oktober heeft de vereniging haar bezwaren aan de Adviescommissie bezwaarschriften toegelicht. Op basis van het advies van deze commissie heeft het college eind december besloten het bezwaarschrift ongegrond te verklaren.

Heliniet is het daar niet mee eens. Een belangrijk argument is dat de aanvraag werd ingediend voor een hekwerk terwijl een omgevingsvergunning voor een helihaven werd verleend. Bovendien werd aanvankelijk uitgegaan van een uitgebreide procedure. Uiteindelijk werd -omdat termijnen waren verstreken- de vergunning op basis van de reguliere procedure van rechtswege verleend. Dat is volgens Heliniet onterecht. In samenwerking met Cees Advocaten heeft de vereniging Heliniet tegen afwijzing van het bezwaarschrift een beroepschrift bij de bestuursrechter ingediend.
Kijk hier voor meer informatie.

Foto: Het hekwerk staat al om het terrein.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.