Veiligheidsdag op de Leyweg

Op zaterdag 6 april organiseert winkelcentrum Leyweg een Veiligheidsdag. Tijdens deze dag laten diverse hulpdiensten zien wie ze zijn en wat ze doen om de Leyweg schoon, heel en veilig te houden. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er leuke activiteiten voor jong en oud.

Op het Marktplein laat Brandweer Veiligheidsregio Haaglanden zien hoe gevaarlijk ‘vlam in de pan’ kan zijn. Kinderen kunnen zich na de demonstratie verkleden als brandweerman of -vrouw en op de foto met deze helden van de Leyweg! Ook leden van de Haagse Vrijwillige Reddingsbrigade vertelt die dag wat zij doen om mensen te redden.
In een kantelwagen kan men ervaren hoe het is om op de kop in een auto te hangen. Op het moment wanneer de haren en oogleden omhoog hangen, wordt er een foto gemaakt van de inzittenden. Veilig Verkeer Nederland laat zien welk effect snelheid heeft op de remweg van een auto.

Verloot je zooitje
Om onze buurt schoon te houden, kunnen kinderen zich aanmelden bij het Speelhonk voor ‘Verloot je Zooitje’. Help mee met het opruimen van zwerfafval en maak hiermee kans op leuke prijzen. Er wordt tevens gratis een creatieve workshop gegeven met gerecycled materiaal.

Meet & Greet Paw Patrol
De grootste helden van Leyweg zijn zaterdag Marshall en Chase van Paw Patrol. In de overdekte passage staan deze bekende TV-figuren klaar voor een handje, een knuffel en een foto. Paw Patrol is 4×30 minuten aanwezig (om 12.00 – 13.00 – 14.00 en 15.00 uur).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.