Veiligheid op het strand

Verraderlijke stromingen, een verdwaald kind, kleding op het strand die na het zwemmen verdwenen is. Een gezellig dagje strand kan zomaar veranderen in een vervelende situatie. De Haagse Reddingsbrigade (HVRB) redt jaarlijks tientallen drenkelingen. Om dit soort toestanden te voorkomen, werken gemeente, hulpdiensten en de reddingsbrigade samen om de veiligheid van de strandbezoekers te waarborgen.

Bezoekers van de Haagse stranden en watersporters kunnen een speciale app gebruiken op hun smartphones. De app geeft informatie over de veiligheid op het strand en op de zee. Download de app via de Google Play Store.

Geef kleine kinderen een naambandje met daarop een (mobiel) telefoonnummer of plek op het strand. Polsbandjes zijn gratis af te halen bij een van de strandposten. Is een kind een kwartier of meer zoek? Meld dit bij de reddingsbrigade of de politie.

Tijdens de zomervakantie verzorgt de HVRB strandbewaking van 10.00 tot 18.00 uur; met een uitloop naar 19.00 uur, afhankelijk van weer en drukte. Het HVRB werkt met een internationaal erkend vlaggensysteem.
Het Surf Rescue Team (SRT) van de brandweer staat continu stand-by voor inzet bij incidenten op zee of ter ondersteuning van hulpverlening op het strand.
Actuele strand- en zweminformatie wordt dagelijks op teletekstpagina 154 van Omroep West geplaatst. Bekijk de Commissiebrief Strand en Zwemveiligheid 2018 (RIS299749).

Schiereiland De Zandmotor heeft invloed op de golfslag en de stroming bij de kust. Zie voor meer informatie over zwemveiligheid en zwemverboden www.zandmotor.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.