Veel belangstelling voor meedenksessie hoofdlijnenakkoord

Wat vinden kers belangrijk voor hun stad? Die vraag stond centraal tijdens de meedenksessie afgelopen week in de Broodfabriek, waarvoor heel Rijswijk was uitgenodigd.

Onderwerp van gesprek waren de ambities uit het hoofdlijnenakkoord van de coalitiepartijen. Ruim 180 mensen bezochten de bijeenkomst, waarbij inwoners en maatschappelijke organisaties vertegenwoordigd waren. Samen met de kandidaat-wethouders dachten ze na over de toekomst van Rijswijk.
Samenwerken met de stad is de belangrijkste ambitie in het hoofdlijnenakkoord. Het toekomstige college wil inwoners en maatschappelijke partijen betrekken bij de thema’s die de komende vier jaar richtinggevend zijn voor de stad Rijswijk. In het hoofdlijnenakkoord zijn ruimtelijke, sociale, maatschappelijke en bestuurlijke ambities geformuleerd, zoals leefbaarheid, wonen, mobiliteit, groen, sociaal domein, sport, economie en werk, welzijn, veiligheid, onderwijs, cultuur, Huis van de Stad, duurzaamheid en dienstverlening. Tijdens de meedenksessie konden de aanwezigen aangeven wat zij van deze thema’s vonden en suggesties en aanvullingen meegeven aan het toekomstige college.

Samenwerken
“Rijswijk maken we samen” was de stelling waarop de aanwezigen konden reageren. Nagenoeg iedereen was het daarmee eens. Om invulling te geven aan “Rijswijk maken we samen”, is het nodig om goed naar elkaar te luisteren. Per thema konden de aanwezigen met de toekomstige wethouders in gesprek aan de hand van ‘bouwstenen’: kartonnen doosjes waar zij hun opmerkingen en suggesties voor het nieuwe college op konden schrijven. Hiervan werd veelvuldig gebruik gemaakt. Een breed scala aan onderwerpen kwam ter sprake, waaronder bijvoorbeeld In de Bogaard, duurzaamheid, subsidieregelgeving en dienstverlening.

Vervolg
Het toekomstige college zal de input van de avond meenemen bij de uitwerking van het collegewerkprogramma. Voor degenen die niet bij de avond aanwezig konden zijn of nog aanvullende opmerkingen hebben, is er de mogelijkheid om tot 1 juni mee te doen aan een digitale enquête.

2 reacties

  1. Pingback: Meedenken “Wassen neus” ???? | Piramide Rijswijk

  2. Pingback: Terugblik Meedenksessie | Piramide Rijswijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.