VanGasLos Festival Rijswijk voor aardgasvrij wonen

Maak maandag 11 december kennis met aardgasvrij wonen op het VanGasLos Festival. Op de informatiemarkt en via presentaties leert men meer over de alternatieven voor gas.

Het VanGasLos Festival gaat verder dan ‘de informatieavond’ voor burgers. Het betrekt de inwoners van Rijswijk op een leuke en actieve manier bij de overgang naar aardgasloos wonen. De boodschap is: ‘Van gas los’ komt eraan en biedt nieuwe mogelijkheden!

Nederland heeft in Parijs ingestemd met het VN Klimaatakkoord in december 2015. Het akkoord heeft als doel de opwarming van de aarde te beperken. De temperatuur op aarde mag niet meer dan 2 graden Celsius stijgen en liever zelfs niet meer dan 1,5 graad.
Een van de maatregelen om de opwarming tegen te gaan, is om er voor te zorgen dat alle Nederlandse huishoudens in 2050 aardgasvrij en overgestapt zijn naar een duurzamere energievoorziening.
“Maar wat betekent dat voor u? Hoe verwarmt u in de toekomst uw huis en op welke manier gaat u koken? Voor de verwarming van onze huizen en om te koken gebruiken we in Nederland voornamelijk aardgas. Tijdens het festival zijn er workshops inductiekoken, presentaties over innovatieve technische mogelijkheden, zoals moderne verwarmingstechnieken.”

Aanmelden
Iedereen is van harte welkom op maandag 11 december vanaf 19.00 uur op het Stadhuis aan het Bogaardplein 15. Aanmelden kan via duurzaamrijswijk@rijswijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.