Uniek samenwerkingsverband realiseert winkel Allegaarde

Zorgorganisaties Florence en de Gemiva-SVG Groep en onderwijsorganisatie De Witte Vogel hebben de handen in ééngeslagen. Een van de uitkomsten van deze unieke samenwerking in Escamp is de realisering van winkel Allegaarde. Op 5 november opende wethouders Kavita Parbhudayal winkel Allegaarde in expertisecentrum Gulden Huis van zorgorganisatie Florence aan de Steenhouwersgaarde 1. De wethouder heeft de winkel officieel geopend door als eerste een product te kopen. Hierdoor gaf zij direct het startsein voor deze mooie samenwerking.

Het doel van de samenwerking is het participeren en verbinden van de verschillende doelgroepen van de organisaties. Maar ook het bieden van een veilige haven en om cohesie te bewerkstelligen tussen de bewoners van Gulden Huis, bewoners uit het stadsdeel Escamp en jongeren met een beperking vanuit school en dagbesteding.

De samenwerking biedt hiermee een prachtige werk- en leerplek voor jongeren met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en een stageplek voor leerlingen van De Witte Vogel. Door middel van deze acties maakt de samenwerking het stadsdeel Escamp zichtbaar op het gebied van participatie en samenwerking.
De Witte Vogel biedt speciaal onderwijs en zorg aan leerlingen met lichamelijke of meervoudige beperkingen en langdurig zieke leerlingen. In de laatste jaren van hun onderwijs zullen sommige leerlingen stagelopen. Gulden Huis is een locatie van Florence en biedt naast verpleeghuiszorg ook een aantal specialisaties als revalidatie na een hersenbloeding, operatie of dialyse en zorg bij de ziekte van Huntington. Het Gulden Huis is er niet alleen voor (tijdelijke) bewoners, maar ook voor de wijkbewoners. Ook wel: Buurthuis van de Toekomst, dé plek in Bouwlust waar mensen samenkomen en elkaar ontmoeten.

De Gemiva-SVG Groep ondersteunt mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben. Vanuit project De Doorstroom is de samenwerking met Florence en De Witte Vogel opgericht. De Doorstroom is een project waarbij jongeren (tussen 18 en 25 jaar) zich blijven ontwikkelen na school en ontdekken waar ze goed in zijn.
Vanaf heden is iedereen welkom in de winkel Allegaarde om rond te snuffelen en leuke artikelen te kopen..

Foto Gera Nieland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.