Uitreiking prijzen tijdens Haags Sportgala

Tijdens het Haags Sportgala 2018 in het AFAS Circustheater zijn maandagavond de Haagse sportprijzen uitgereikt. Zeilster Carolijn Brouwer is uitgeroepen tot Haags Sportvrouw van het jaar. De Haags Sportploeg van het jaar is Hijs Hokij geworden waarvan tevens de coach, Chris Eimers, de prijs won voor Haags Sportcoach van het jaar. Kiran Badloe en Ines van Son vielen in de prijzen in de categorieën sportman en sporttalent.

De Nederlandse ijshockeyclub uit Den Haag, Hijs Hokij, is dit jaar in de prijzen gevallen en schreef hiermee geschiedenis. De ploeg werd Nederlands Kampioen, won de beker en pakten de hoofdtitel in de BeNe League. Hijs Hokij is hierdoor Haags Sportploeg van het jaar geworden en wonnen in deze categorie knap van de Europees Beachvolleybal Kampioenen Sanne Keizer en Madelein Meppelink en Wereldkampioen zeilsters Annemiek Bekkering en Annette Duetz. Hun coach Chris Eimers werd beloond met de prijs Haags Sportcoach van het jaar.

Zeilster Carolijn Brouwer won afgelopen jaar de Volco Ocean Race. Ze is daarmee de eerste vrouw die deze zeilrace wist te winnen. Voor deze prestatie won zij de prijs Haags Sportvrouw van het jaar. Ze hield taekwondoka Dina Pouryounes Langeroudi en windsurfer Lilian de Geus achter zich.

In de categorie sportman ging windsurfer Kiran Badloe aan de haal met de titel Haags Sportman van het Jaar. Hij kreeg van de vakjury en het publiek meer stemmen dan badmintonner Mark Caljouw en paralympisch atleet Stefan Rusch.

Turnster Ines van Son is verkozen tot het Haags Sporttalent van het Jaar. In deze categorie waren ook judoka Simeon Catharina en Matthew Immers mede kanshebbers.

Vakjury en publiek
De vakjury bepaalde per categorie wie er kans maakten op de topsportprijzen. Zo waren bijvoorbeeld schaatscoach Jac Orie, ijshockeycoach Chris Eimers en zeilcoach Jaap Zielhuis in de race voor de titel Haagse Sportcoach van 2018. Wie van deze tot uiteindelijke winnaar werd gekroond, werd voor 50 procent bepaald door de publieksstemmen.

Overige prijzen
Naast de sportprijzen werd er op de avond zelf door wethouder Richard de Mos (Sport) en Richard Krajicek bekend gemaakt dat er volgend jaar een nieuwe prijs komt: de Richard Krajicek Award. Dat is een prijs voor het beste Haags Sportinitiatief dat op sociaal maatschappelijk gebied een bijzondere prestatie heeft neergezet om samen met de wijk sport verder te stimuleren.
Daarnaast ontving Koen Baart (Adviesraad Sport) de stadspenning uit handen van wethouder Sport Richard de Mos voor zijn inzet voor de Haagse Sport.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.