Twee winnaars Buurtbudget Houtwijk

Een stevige sport- en beweeg-impuls voor skatepark Bokkefort; en een broodcontainer tegen voedselverspilling in de omgeving van de Jan Romeinstraat. Dat zijn de winnende plannen van Buurtbudget Houtwijk. Stadsdeeldirecteur Harm Benthem van Loosduinen maakte woensdagavond de winnaars bekend tijdens een bijeenkomst van het wijkberaad.

Skatepark Bokkefort krijgt meer mogelijkheden om buiten te sporten, zoals een freerun- en fitnessparcours. Jong en oud zullen hiervan gebruik kunnen maken. Door bloembollen te planten langs de rand krijgt het skatepark meer kleur. De bewoners zijn betrokken bij het maken van het definitieve plan. Dit idee kreeg van de bewoners van Houtwijk 134 stemmen. Goede tweede werd de broodcontainer in de omgeving van de Jan Romeinstraat met 85 stemmen. Beide plannen moeten binnen een jaar worden uitgevoerd en kosten gezamenlijk 100.000 euro.

Buurtbudget Houtwijk is een nieuw experiment. “Dit college gelooft in de kracht van bewoners”, aldus wethouder Rachid Guernaoui (Financiën, Integratie en Stadsdelen). “Zij weten het best wat er speelt en leeft in hun buurt en kunnen heel goed zelf bepalen wat zij nodig hebben. Met dit buurtbudget maken wij ons vertrouwen in bewoners concreet door een fors bedrag beschikbaar te stellen. Met deze winnende plannen maken zij Houtwijk nog mooier, prettiger en socialer”.
Tijdens de drie Buurtbudgetcafés in januari kozen 125 bewoners uit 24 thema’s de vijf belangrijkste thema’s voor de wijk. Die vijf thema’s zijn: Meer verbondenheid tussen bewoners; opknappen van de openbare ruimte; voorzieningen voor kinderen en jongeren; groen onderhoud; en toegankelijkheid voor ouderen en mindervaliden. Bewoners konden vervolgens concrete ideeën indienen die passen binnen deze vijf thema’s. Uiteindelijk waren er 29 ideeën om op te stemmen. Dat gebeurde afgelopen zaterdag tijdens het druk bezochte Buurtbudget Festival Houtwijk. In totaal werden 392 stemmen uitgebracht door bewoners van Houtwijk vanaf 6 jaar en ouder.

Foto: De winnaars van Buurtbudget Houtwijk samen met presentator Fred Zuiderwijk (links) en stadsdeeldirecteur Harm Benthem van Loosduinen

Fotograaf: gemeente Den Haag/Henriëtte Guest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.