Troefkaart Rutte op Loosduinse markt

De Loosduinse markt is van oudsher een door politici graag bezochte plek als er weer eens zieltjes gewonnen moeten worden. En omdat de VVD in de verkiezingsstrijd tegen een achterstand aankijkt speelt de partij juist hier haar belangrijkste troefkaart; Mark Rutte.

Minister-president Mark Rutte, vergezeld door Loosduinse kandidaten Chris van der Helm, Ramon Meesters, Judith Oudshoorn-van Ginderen en Ayse Yilmaz zette voet aan de grond in het stadsdeel waar Groep de Mos een thuiswedstrijd speelt. Dit deel van de stad is al jaren een strategisch kerngebied in de campagne van de gisteren als tweede gepeilde partij van Richard de Mos.

De premier stal echter de show door zijn welbekende lach en toegankelijkheid. En dat stralende gezicht en dito lach werkt blijkbaar aanstekelijk, want iedereen, VVD-voorstander of niet, wist zich erdoor ingepakt. Rutte nam de tijd, maakte met iedereen een praatje en ging met iedereen die maar wilde op de foto. Zo ook VVD-concurrent Richard de Mos, die toch ook wel onder de indruk leek van dit presidentiële bezoek.

Een ding is duidelijk; premier Rutte is onverminderd populair, maar of Rutte de Loosduinse kiezers met dit bliksembezoek richting zijn partij heeft weten te bewegen, is afwachten. Het verdict is over minder dan een week bekend.

Hoofdfoto: Frits van Gaans
Foto's in artikel Richard Mulder fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.